22. Decembra 2023.

Velikani odbijaju, a iz Superlige poručuju: Lako ćemo naći 64 kluba

Od četvrtka ujutru evropska fudbalska javnost bruji o projektu Superlige Evrope, a redom se pojavljuju reakcije iz različitih evropskih klubova.

Pojedini su žestoko protiv te ideje, a ima i velikana koji podržavaju. Među njima i Jirgen Klop i Karlo Ančeloti.

Jedan od čelnika Superlige Evrope Bernd Rajhart je uveren da će naći 64 kluba koji će se prijaviti za ovo takmičenje.

Prvobitna ideja koja je predstavljena 2021., a u kojoj je Superligu trebalo da sačinjava 12 najmoćnijih evropskih klubova, zaustavljena je brzom reakcijom predsednika UEFA Aleksandra Čeferina i njegovih saradnika.

Ali, u četvrtak je Evropski sud pravde presudio u korist Superlige sprečivši UEFA u pokušaju blokiranja pokretanja novog takmičenja koje bi trebalo biti suparnik Ligi šampiona.

“Uvereni smo da ćemo lako pronaći 64 ekipe”, izjavio je izvršni direktor A22 Sportsa Bernd Rajhart za njemačku agenciju “dpa”.

“Želimo dalje da razvijamo predlog, sada klubovi to konačno mogu da učine otvoreno i bez straha od sankcija. Oni nam mogu pomoći da pronađemo način da ponovo učinimo fudbal velikim u Europi”, rekao je Rajhart.

Najjači argument ovog projekta je dostupnost praćenja utakmica bez dodatnih troškova putem mrežnih i televizijskih prijenosa, a financirao bi se putem oglašavanja.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare