18. Decembra 2023.

Voriorsi “na mišiće” – Kari bez pogođene trojke poslije pet godina

Košarkaši Golden Steja savladali su Portland 118:114 ali su i dalje van top 10 ekipa u zapadnoj konferenciju u ovoj fazi sezone.

Voriorsi su do pobede stigli u penal završnici pošto su gosti uspeli da istope minus u poslednjih dva minuta.

Meč će definitivno ostati upamćen po nesvakidašnjem šuterskom fijasku najboljeg trojkaša u istoriji ove igre Stefa Karija koji prvi put posle pet godina nije pogodio šut za tri poena.

Odigrao je najslabiji meč sezone – postigao je samo sedam poena. Pedantni NBA statističari izneli su podatak da je poslednji put odigrao meč bez ubačene trojke protiv Milvokija 8. novembra 2018. godine.

Od tada, sve do danas, prošlo je 268 utakmica – na svakoj od njih Kari je makar jednom pogodio za tri.

Ne pamti se ovako slaba partija lidera ekipe koji je za tri šutirao 0/8, ali je ipak pronašao način da pomogne ekipi, prevashodno asistencijama (8) i jednako dobrim ostalim rešenjima u fazi napada.

Ne možemo se svako veče oslanjati na to da će Stef rešavati utakmice”, poentirao je trener Voriorsa Stiv Ker posle meča.

“Bila je ovo teška utakmica za njega, ali zato postoji tim, tome ekipa služi, da osete kada nekom ne ide, da se drugi uključe. Tako je bilo večeras, nekolicina je istupila i preuzela odgovornost. To je sjajan znak, jer nas Kari nosi dugo već ove sezone. Moraju ostali da mu pomognu“.

U “odsustvu” Karija, Klej Tompson je preuzeo ulogu prvog napadača, meč je završio sa 28 poena (5/10 za tri), dok je Endrju Vigins doneo 25 sa klupe. Ova dvojica su i najjače povukla ekipu koja će još neko vreme biti bez suspendovanog Drejmonda Grina.

Temperamentni Grin je odstranjen iz takmičenja do daljeg zbog udaranja pesnicom Jusufa Nurkića na meču sa finiksom.

Voriorsi su i dalje u negativnom odnosu pobeda i poraza, 12-14.

Portland je jedna od slabijih ekipa ove sezone, trenutno pretposlednja na tabeli Zapada sa učinkom 6-19.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare