15. Decembra 2023.

Ni sudija nije znao za ovo pravilo: Renu poništen gol za prvo mjesto u 103’

Ren i Viljareal su odigrali meč poslednjeg kola LE, pa iako su oba tima pre meča obezbedila prolaz u 1/8 finala bilo je važno i ko će dalje sa prvog mesta.

Španci su, na kraju, slavili 3:2 i prestigli Francuze na tabeli, a meč je obeležio detalj zbog kojeg je trijumf gostiju ostao na snazi.

Igrao se 13. minut nadoknade kada je Asinjon postigao gol, u tom momentu, verovali su mnogi, gol koji je Renu doneo prvo mesto, veći novac, ali i lakšeg rivala u osmini finala.

Međutim, gol je poništen.

Naime, nakon asistencije VAR-a turski sudija Atila Karaoglan poništio je pogodak koji baš ni po čemu nije bio sumnjiv, naravno za one koji nisu do kraja upućeni u fudbalska pravila. A jedno od njih kaže da se igra prekida ukoliko se lopta vrati u noge igraču koji je pogodio okvir gola iz slobodnog udarca – a da na tom putu nije dotakla drugog igrača.

To se upravo desilo u Renu.

Golu je prethodio “slobodnjak” Rena, izveo ga je Enco Le Fe, on je direktnim šutem pogodio prečku, od koje se lopta odbila do njega a da nije dotakla drugog igrača, a on je ponovo uputio udarac. U nastavku te akcije, Ren je došao do gola.

U VAR sobi su, za razliku od sudije, primetili taj važan detalj, zbog čega je poništen nastavak akcije, a samim tim i gol vredan 2.3 miliona evra (koliko bi francuski klub inkasirao od UEFA da je grupu završio na prvom mestu).

Ren je tako ostao bez prvog mesta, bogatstva i sa puno težim evropskim putem, i to zbog bizarnog, malo poznatog pravila.

Kao drugi, Ren će se u osmini finala sastati sa timovima koji su kao treći eliminisani iz Lige šampiona, poput Benfike, Milana, Fejnorda, Galatasaraja, Šahtjora…

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare