13. Decembra 2023.

Omiljeno jelo u drugačijoj varijanti – da li umijete da savijete posnu sarmu?

Sezona posta je odavno počela. A da li ste znali da omiljeno srpsko jelo možete da prilagodite posnoj trpezi?

Potrebno je:

  • listovi kiselog kupusa
  • 1 viliki praziluk
  • 1 veća šargarepa
  • 1 manji celer
  • 1 manji krompir
  • 1 cela glavica belog luka
  • 2 kašike ajvara
  • 2 kašike ječmenih pahuljica
  • 100 g pirinča
  • malo suvog začina
  • mlevena paprika i tucana ljuta
  • lovorov list
  • ulje

Priprema:

  • Na ulju propržiti praziluk, šargarepu, pa dodavati jedno po jedno seckano povrće: celer, krompir, dodati pahuljice opran pirinač, seckan beli luk…
  • Dodavati začine, mlevenu papriku, biber, suvi začin i ajvar. Sve dobro izjednačiti. Listu kupusa ukloniti deblji deo lista, staviti punu kašiku nadeva, saviti sa strane i uviti sarme malo poduže.
  • Ređati uspravno u šerpu. U sredinu naseckati sredinu kupusa koja je ostala, dodati jos malo paprike, ako imate malo dimljene ribe dobo ce doći.
  • Ubaciti lovorov list, preliti vodom i krčkati sarmu 2,5 sata na tihoj vatri. Po želji zapeći. Uživajte u savršenstvu ukusa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare