24. Novembra 2023.

Oslabljeni Partizan gostuje Efesu

U 18.30 časova u istanbulskom “Sinan Erdem domu” košarkaši Partizana gostuju Anadolu Efesu u okviru 10. kola Evrolige. Tim Željka Obradovića neće moći da računa na trojicu povređenih igrača na ovom susretu.

U pitanju su kapiten Kevin Panter, kao i dvojica bitnih igrača iz spoljne linije – Aleksa Avramović i Uroš Trifunović. Sa druge strane, Erdem Džan, Obradovićev dugogodišnji pomoćnih iz dana provedenih u Fenerbahčeu, takođe ima kadrovske probleme.

U redovima vicešampiona Turske neće biti Tibora Plajza i Ilajdže Brajanta, ali će se „skidati“ Šejn Larkin, najplaćeniji košarkaš Evrope. Njegov nastup jeste bio neizvestan usled povrede šake, ali je na kraju doneta odluka da ipak nastupi protiv crno-belih.

Zanimljivo je naglasiti da je Partizan u protekloj sezoni oba puta pobedio Efes, tada aktuelnog prvaka Evrope.

Partizan u ovu utakmicu ulazi u veoma promenljivoj formi – Partizan je posle poraza u Ljubljani od Cedevita Olimpije na skoru 5-3 u ABA ligi, a u Evroligi je na bilansu 4-5. Efes ima identičan učinak u EL.

Crno-bele posle gostovanja na Bosforu očekuje nešto duži period u kojem neće napuštati Beograd. U ponedeljak Partizan igra u “Štark areni” protiv čačanskog Borca u ABA ligi, a potom u Evroligi dočekuju Partizan. Zatim sledi gostovanje ekipi FMP u Železniku, pa utakmice protiv Monaka, Armanija i Studentskog centra kod kuće.

Što se Efesa tiče, za vikend igraju u turskom šampionatu protiv Manise, a potom u idućoj rundi Evrolige putuju u Beograd na gostovanje Crvenoj zvezdi.

Sportklub.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare