23. Novembra 2023.

Cedevita Olimpija i dalje bez pobjede u Evrokupu

Košarkaši London Lajonsa su savladali Cedevita Olimpiju 101:95, u okviru osmog kola Evrokupa.

Izabranici SImonea Pjaniđanija su odigrali dobar meč, ali su u završnici propustili šansu da dođu do preokreta i pobede.

Cedevita je tako upisala i osmu uzastopni poraz u Evrokupu i poslednja je ekipa bez pobede. Sa druge strane London Lajonsi su na skoru 6-2.

Obe ekipe su izjednačeno ušle u meč i posle uvodnih 10 minuta rezultat je bio nerešen – 19:19.

U nastavku je nešto bolje zaigrala domaća ekipa, u jednom trenutko je došla do dvocifrene prednosti (52:32), ali je na pauzu na poluvremenu otišla sa +7 (50:43).

Lajonsi su na startu treće četvrtine održavali stečenu prednost, ali Cedevita Olimpija se vratila u meč i u poslednju deonicu ušla sa posedom zaostatka -3 (73:70).

Domaća ekipa je vodila i većim delom četvrte deonice, ali izabranici Simonea Pjaniđanija uspeli da se vrate u egal sredinom poslednjeg kvartala.

Ipak, u završnici je bila bolja domaća ekipa i uspela da upiše šestu pobedu u Evrokupu – 101:95.

Najraspoloženiji u domaćoj ekipi, bio je Met Morgan sa 24 poena i pet asistencija, pratio ga je Gabrijel Olaseni sa 19 poena, 12 skokova i pet asistencija, Konor Morgan je ubacio 18 poena, a dvocifren je bio i Luk Nelson sa 17 poena.

Kod Cedevite, najbolji učinak je imao Klemen Prepelič, koji je upisao dabl-dabl sa 23 poena i 10 asistencija, pratio ga je Džastin Kobs sa 19, Dvejn Stjuart džunior je ubacio 16, a Jaka Blažič 15 poena.

U narednom kolu, Cedevita Olimpija dočekuje prvoplasirani Pariz, dok London Lajonsi gostuju ekipi Vulvsa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare