23. Novembra 2023.

Čanak preporodio Lijetkabelis – treća uzastopna pobjeda u Evrokupu

Košarkaši litvanskog Lijetkabelisa pobedili su Slask u gostima rezultatom 75:71 u okviru 8. kola Evrokupa i ostali u gornjoj polovini tabele u Grupi B.

Bila je ovo treća uzastopna pobeda za ekipu kojoj se srpski trener Nenad Čanak vratio krajem oktobra.

On je u prvoj utamici poražen od Gran Kanarije, ali je u naredna tri meča, zaključno sa večerašnjim gostovanjem u Poljskoj, nanizao samo pobede.

Čanak je ekipu preuzeo u trenutku kada je ona imala skor 1-3, a sada je to već mnogo bolja situacija (4-4) pred nastavak takmičenja i mečeve odluke za što bolji plasman u grupi.

Lijetkabelis je imao punu kontrolu meča u Poljskoj, vodio je 18 poena razlike pred poslednju četvrtinu ali je onda i dozvolio da se rival gotovo vrati u meč.

Poslednja deonica pripala je Poljacima 21:7 – na kraju nedovoljno da se režira veliki preokret.

Slask je tako doživeo i osmi poraz u osmoj utakmici.

Evrokup se u sredu uveče igrao i u Beogradu, u hali “Aleksandar Nikolić”, gde je nominalni domaćin Hapoel iz Tel-Aviva porazio Huventud u meču koji je obilovao poenima – 103:99.

Bio je to meč A grupe u kojem je centralna figura meča bio Amerikanac Ksavier Manford sa 31 poenom i šest ubačenih trojki iz sedam šuteva. Napadački su ga najbolje ispratili Džejlen Hoard sa 18 poena, Kajl Aleksander sa 17 i Džejkoen Braun sa istim brojem poena.

Kod Španaca, Andrez Feliz je ubacio 24 poena, Endrju Endruz 23, Dešon Topmas 20, a Tajler Kelvin Kok 15 – i to je četvorka koja je ubacila gotovo sve poene za poražni sastav.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare