22. Novembra 2023.

Smrzavanje, rovovi puni snijega, temperatura -10°C, a to znači samo jedno…

Loši vremenski uslovi stigli su ponovo na ukrajinsko ratište. Obilne kiše postepeno prelaze u jak sneg. Temperature padaju i na minus 10 stepeni.

Zato ne čudi podatak da je intenzitet borbi opao.

Otežno je delovanje bespilotnih sistema, rovovi se pune vodom, a nanosi snega su do 15 cm.

Kako ocenjuje Igor Tabak za Jutarnji list, tako loše vreme i ozbiljnije hladnoće verovatno će uskoro podstaći Rusiju na na očekivano trošenje svih prikupljenih zaliha raznih raketnih projektila – ne bi li se ponovo krenulo s rušenjem jedva delimično popravljene energetske mreže Ukrajine.

Na toj mreži je međutim, devet nuklearnih jedinica u nuklearnim elektranama.

Takođe, u sredu 22. novembru održaće se onlajn okupljanje Kontaktne grupe za odbranu Ukrajine zadnjih se dana ipak manje čulo o konkretnoj pomoći od uobičajene, navodi se dalje u tekstu i podseća da je i sam Volodimir Zelenski registrovao određeni pomak fokusa zapadne pažnje koja je zadnjih sedmica podeljena između Ukrajine i Izraela, dok je sporija nabavka artriljrijske municije Ukrajince naterala na defanzivu i pažljivu štednju postojećih zaliha.

Neizvesno je i slanje paketa pomoći kog je od Kongresa tražio američki predsednik. Njegovih oko 61 milijardu dolara bi se pred tamošnjim Senatom trebalo naći uobličeno u zakonski akt krajem ovoga meseca, dok postupak u Predstavničkom domu još itekako visi u vazduhu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare