20. Novembra 2023.

WTA dodjeljuje nagrade za 2023 – ko će biti najbolji?

WTA je objavio nominacije za najbolje u tek završenoj sezoni.

Inačem tradicionalne godišnje nagrade dodeljuju se u pet kategorija – biraju se igračica godine, najbolji trener, dubl tim, igračica koja je najviše napredovala i povratnik godine.

U izboru za najbolju igračicu su Iga Švjontek, Arina Sabalenka, Koko Gof, Džesika Pegula, Jelena Ribakina i Marketa Vondroušova.

U izboru za dubl tim sezone su Koko Gof/Džesika Pegula, Storm Hanter/Elize Mertens, Gabrijela Dabrovski/Erin Rutlajf, Barbora Krejčikova/Katerina Sinijakova i Laura Sigemund/Vera Zvonarjeva.

Kada je reč o igračici koja je najviše napredovala, za to priznanje će se boriti Žu Lin, Vang Ksinju, Kejti Boulter, Ćinven Dženg, Mira Andreeva, Dajana Šnajder, Elina Avanesjan, Linda Noskova, Pejton Sterns i Jasmine Paolini.

Što se tiče “povratnica”, nominovane su Marketa Vondroušova, šampionka Vimbldona, zatim Karolina Muhova, Jelina Svitolina, Hsieh Su-Vei i Anastasija Pavljučenkova.

Konačno u borbi za naziv trenera godine su Bred Gilbert i Pere Riba, Tomaš Viktorovski, Anton Dubrov, Emil Miske, Stefano Vukov i Ramon Sluiter.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare