20. Novembra 2023.

Skandal u Češkoj pred meč odluke za Euro – izbačena trojica zbog noćnog provoda

Trio reprezentativaca Češke Vladimír Cufal, Jakub Brabec i Jan Kuhta odstranjeni su iz selekcije dan pred utakmicu odluke za plasman na Euro protiv Moldavije.

Cufal, Brabec i Kuhta su se provodili u noćnom klubu gde su ostali do “sitnih sati” u noći između subote i nedelje, umesto da budu u karantinu.

Njihovo prisustvo nije prošlo neopaženo, fotografije su “osvanule” u medijima i nije im bilo spasa – selektor Jaroslav Šilhavi nije imao kud nego da ih odstrani.

Česi su tako, nenadano, ostali bez trojice važnih igrača, sve trojice startera, pred meč sa Moldavijom (ponedeljak 20.45) koji ne smeju da izgube ukoliko žele prolaz na Euro.

Kolo pre kraja, Češka ima 12 bodova i druga je na tabeli, Moldavci imaju 10 i priliku da pobedom naprave istorijski rezultat.

Na Euro se iz ove grupe već plasirala Albanija.

“Za mene je ovo veliko razočaranje i velika komplikacija. Nije moglo gore. Igrači su se izvinili i napustili sastanak. Nadam se da njihov postupak neće poremetiti pripremu za sutrašnju važnu utakmicu”, izjavio je vidno uznemireni selektor Čeha Šilhavi.

Neprijatno iznenađen bio je i kapiten Tomaš Suček govoreći pred novinarima.

“Kao kapiten, mogu samo da kažem da mi je žao. Neki principi se moraju poštovati i stojim iza toga. Sva trojica su odigrala veliki broj utakmica za reprezentaciju i dali veliki doprinos. Pred nama je veoma važna utakmica i oni će nam nedostajati. Ovo je nesrećna situacija za sve nas, najviše za njih. Želeli su da budu ovde, da postignemo cilj svi zajedno. Kao kapiten, imam da kažem da smo o ovome razgovarali mi igrači, stručni štab, i da smo odgovorili an neka pitanja vezano za ovaj slučaj, ali to ostaje među nama”, poručio je Suček.

O ispadu reprezentativaca Fudbalski savez je obavestio javnost.

“Defanzivci Vladimir Cufal (Vest Hem) i Jakub Brabec (Aris), kao i napadač Sparte Jan Kuhta nisu se ponašali u skladu sa pravilima reprezentacije”, rečeno je iz Fudbalskog saveza Čečke.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare