19. Novembra 2023.

Soboslaj pečatirao prvo mjesto Mađara – Crna Gora nije dočekala čudo

Fudbalska reprezentacija Mađarske pobjedom nad Crnom Gorom od 2:1 (0:1) završila je kao prva kvalifikacije za Euro 2024, u grupi G.

Junak Mađara bio je najbolji igrač ekipe Dominik Soboslaj koji je u 67. i 68. minutu doneo preokret na “Puškaš Areni”, ujedno obezbedio svojoj selekciji drugi šešir na žrebanju parova.

Mađari su kvalifikacije završili bez poraza, na osam utakmica upisali su pet pobeda i poptuno zasluženo su tu gde jesu.

Mađarska – Crna Gora 3:1 (0:1)
Soboslaj 67, 68, Nađ 90+3 – Rubežić 36.ž
Stadion: Puškaš Arena

Crna Gora je imala male šanse za prolaz pre ovog meča, ali je zavislila i od duela u Leskovcu gde se Srbija igrala sa živcima navijača i u jendom momentu gubila od Bugara 2:1.

Srećom po Orlove, Babić je doneo egal, a na nesreću po Sokolove, oni su u tom trenutku već pretpreli preokret u režiji Soboslaja, mada im ni trijumf nad Mađarskom ne bi mnogo vredeo bez pobede Bugara.

Selekcija Bugarske tako je ostala bez trijumfa u kvalifikacijama za Euro 2024. godine i aktuelna generacija, koju je većem delu ciklusa vodio Mladen Krstajić, ostaće crnim slovima upisana u almanahe njihovog fudbala.

Crnogorcima je, inače, nadu u srećan kraj doneo Rubežić u 36. minutu.

Foto: EPA-EFE/Tamas Kovacs

U drugom poluvremenu novu radost Crnogorcima doneo je fudbaler Buagrske Rusev, koji je izjednačio u Leskovcu protiv Srbije što je značilo da je Srbija bila u opasnosti da je pretekne Crna Gora.

Crnogorci, ipak, nisu izdržali, niti je to uspela Bugarska.

Sa dva gola u samo dva minuta sjajni Soboslaj, na asistencije Nađa i Adama, preokrenuo je situaciju i doneo mir našim severnim komšijama.

Sve nade Crnogoraca u čudo tada su se raspršile.

Konačan rezultat utakmice postavio je Nađ u 93. minutu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare