16. Novembra 2023.

Horor u Grčkoj – zapaljen lokal superligaškog sudije

Nepoznati počinioci pod velom noći ubacili su kanistere sa benzinom unutar lokala koji je u posedu sudije Andreasa Gamarisa, u atinskom kvartu Peristeri.

Objekat je brzo planuo, vatra sa proširila i na stan iznad lokala u kojem se nalazila porodica arbitra koja je spas morala da potraži na krovu.

Gamaris je poslednji put delegiran za meč Olimpijakos – PAOK (2:4), bio je četvrti sudija, međutim ne postoje bilo kakve indicije da bi njegov profesionalni angažman mogao biti motiv napada.

Napad na lokal sudije dogodio se u noći između srede i četvrtka, negde oko dva sata,

Prema dosad dostupnim informacijama kojima raspolažu grčki mediji, maskirani napadači su se dovezli do objekta i ubacili unutra kanistere pune benzina.

Vatra je brzo zahvatila radnju, počela je da se širi i ugrozila porodicu 40-godišnjeg arbitra toliko da im je jedini spas od buktinje bio krov, gde su i ostali do dolaska ekipe vatrogase službe.

Sudija Gamaris je u izjavi policiji rekao da nije u sukobu ni sa kim, da nije dobijao pretnje i da nije primetio ništa sumnjivo u danima pred napad na njegov lokal i stan.

Sigurnosne kamere su snimile napadače što bi moglo da pomogne policiji u istrazi.

Ovo je još jedna mračna epizoda u grčkom fudbalu (pod uslovom da napad ima veze sa profesionalnim angažmanom) pošto su u prošlosti sudije u ovoj zemlji često bile na udaru huligana.

Upravo su zbog njihove ugroženosti mečeve visokog rizika od pre nekoliko godina počeli da sude arbitri iz inostranstva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare