15. Novembra 2023.

Najbolji Micićev meč u NBA, Atlanta može i bez Janga, Pelikansi “ponizili” Maverikse

Košarkaški Oklahome savladali su San Antonio rezultatom 123:87 u meču NBA lige

Srpski košarkaš Vasilije Micić je na parketu proveo 19 minuta i za to vreme imao osam poena (2/3 za tri, 2/4 slobodna bacanja), četiri asistencije, po skok i ukradenu loptu u i jednu izgubljenu.

Za tim iz Teksasa je to bio još jedan ubedljiv poraz ove sezone posle onih u duelima sa Pejsersima (-41) i Klipersima (-40).

Ekipa Grega Popoviča je upisala i peti uzastopni poraz u meču u kom su rezultatski priključak imali samo u prvom poluvremenu.

Tzv. grmljavina je u finišu prvog poluvremena stigla do prve dvocifrene prednosti, da bi je potom u nastavku uvećala i do maksimalnih 40 poena pred sam kraj.

Najbolji u timu Majka Denjoa bio je Šaj Gildžus-Aleksander sa 28 poena, šest skokova i pet asistencija. Džoš Gidi je imao 18 poena i po sedam skokova i asistencija. Dvocifren je bio još Džejlen Vilijams sa 11 poena.

Na drugoj strani prva zvezda “mamuza” i debitant u ligi Viktor Vembanjama je imao loše šutersko veče koje je završio sa 4/15 iz igre za ukupno osam poena. Imao je i 14 skokova, ali i čak pet izgubljenih lopti.

Zek Kolins i Džulijen Šampejn su bili najefiksasniji sa po 13 bodova. Darijus Vasel je dodao 12.

Oklahomi je ovo bio sedmi trijumf u sezoni, a imaju i četiri poraza u prva četiri kola. San Antonio ima tri pobede i osam poraza, pretposlednji su na Zapadu.

U narednom kolu Oklahoma gostuje Golden Stejtu, dok će Sakramento odmeriti snage sa San Antoniom.

Košarkaši Atlanta Hoksa su savladali Detroit Pistonse rezultatom 126:120, uz dobru partiju kapitena srpske reprezentacije Bogdana Bogdanovića.

Bogdanović je za 34 minuta na parketu upisao 17 poena uz po tri skoka i asistencije.

Detroit je upisao i deveti uzastopni poraz i sada je na skoru 2-10, dok Atlanta ima šest pobeda i četiri poraza.

Atlanta je vodila većim delom meča, ali je u poslednja dva minuta Detroit preuzeo vođstvo (117:116).

Ipak, usledila je serija Hoksa 10:3 sa kojom su došli do pobede na meču – 126:120.

Najrasploženiji je bio Dižonte Marej, koji je ostvario 32 poena uz 10 asistencija i pet skokova, pratio ga je Sadik Bej sa 19, Bogdanović sa 17, a dvocifreni su bili i Džonson Hanter sa po 16 poena.

U ekipi Pistonsa, dabl-dabl učinak je imao Marvin Begli treći(22 poena i 11 skokova), a pratio ga je Ausar Tompson sa 21 poenom osam skokova i pet asistencija. Uz to je zabeležio i tri ukradene lopte i dve blokade.

Hoksi su bili bez Tre Janga na ovom meču, koji je propustio utakmicu zbog privatnih razloga.

U narednoj rundi, Atlanta dočekuje Njujork Nikse, dok Detroit gostuje Klivlendu.

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa su savladali Dalas Maverikse, rezultatom 131:110.

Utakmicu je obeležila katastrofalna partija Luke Dončića i Kajria Irvinga.

Pelikansi su pobedom prekinuli niz od pet uzastopnih poraza i konačno slavili pred domaćom publikom.

Nju Orleans je od starta meča diktirao tempo i već posle prve četvrtine je došao do +7 poena prednosti (33:26).

Vođstvo je raslo i tokom druge deonice i na poluvremenu došla do dvocifrene prednosti +16 (70:54).

Loša odbrana Dalasa je dozvolila Pelikansima čak 44 poena u trećoj deonici.

Nije ništa polailo za ruku Maveriksima, u poslednjoj deonici su bili pred velikom katastrofom, pošto su Pelikansi došli i do maksimalnih +33 (119:86) početkom poslednjeg kvartala, ali su slavili u poslednjoj deonici (25:17) i koliko-toliko ublažili poraz.

Ekipu Pelikansa su do pobede predvodili Brendon Ingram (9 skokova i sedam asistencija) i Džordan Hokins sa po 25 poena, Herbert Džons Zajon Vilijamson su upisali po 19 poena.

Na drugoj strani, Kajri Irving je zabeležio 17 poena (6/13 iz igre), koliko i Tim Hardavej Džunior, dvocifren je bio i Luka Dončić sa 16 poena (5/16 iz igre)ali daleko ispod proseka.

Lejkersi razbili Grizlise

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su ubedljivo savladali Memfis Grizlise rezultatom 134:107.

Pitanje pobednika nije bilo upitno već od poluvremena, kada su Lejkersi stekli +23 trokom Dianđela Rasela u završnici druge četvrtine (74:51).

Do kraja meča su uspešno održavali prednost, koja u nijednom trenutku nije padala ispod 20 poena razlike. Rutinski su priveli meč kraju.

Najraspoloženiji je bio Rasel sa 24 poena i pet asistencija, pratio ga je Rui Hačimura sa 23 poena. Entoni Dejvis i Ostin Rivs su ostvarili dabl-dabl učinak sa 19 poena i 11 skokova, odnosno 16 poena i 12 skokova, a dvocifren je bio i Lebron Džejms sa 16 poena, devet skokova i šest asistencija.

Kod Grizlisa, španski košarkaš Santi Aldama je upisao 24 poena, pet skokova i četiri asistencije, pratio ga je Dezmond Bejn sa 15, koliko je imao i Ksavijer Tilman.

Minesota nadigrala Golden Stejt

Košarkaši Minesote Timbervulvsa su savladali Golden Stejt Voriorse rezultatom 104:101.

Minesota je do pobede došla u završnici meča, kada je pri rezultatu 98:96, šut za tri poena prvo pogodio KarlEntoni Tauns Majk Konli.

Utakmica je bila sa dosta “varnica”, burna atmosfera je pratila timove tokom čitavog meča, a u glavnim ulogama su se našli Rudi Gober i Drejmond Grin.

Najraspoloženiji u pobedničkom timu je bio Tauns sa 33 poena i 11 skokova, pratio ga je Entoni Edvards sa 20 poena sa po četiri skoka i asistencije.

Na drugoj strani, nije bilo Stefa Karija zbog povrede, najraspoloženiji je bio Brandin Podzemski sa 23 poena, pratio ga je hrvatski reprezentativac Dario Šarić sa 21 poenom.

Juta Džez je savladala Portland Trejlblejzerse rezultatom 115:99.

Juta je vodila tokom čitavog meča, ali nije uspevala da napravi ključnu seriju kako bi se odvojila na nešto “komotniju” prednost. Portland je početkom poslednje deonice prišao na -2 (95:93).

Usledila je serija Džezvera 20:6 i ubedljiva pobeda +16 (115:99).

Najraspoloženiji je bio Džordan Klarkson sa 30 poena, pratio ga je Lauri Markanen sa 21 poenom i devet skokova.

Kod Trejlblejzersa, Džerami Grant sa 26 poena, dok je Deandre Ejton ostvario dabl-dabl učinak sa 22 poena i 10 skokova.

Košarkaši Majamija, Indijane i Bruklina slavili su u mečevima Istočne konferencije.

Krenimo od Šarlota gde je gostovao tim sa Floride bez Nikole Jovića, koji je poslat u “Dži” ligu kako bi dobio potrebne minute i vratio se u formu.

Majami je “Spektrum centru” slavio rezultatom 111:105, predvođen sjajnim Džimijem Batlerom.

Popularni Džimi ili “Himi” je za 27 minuta postigao 26 poena i imao po pet skokova i asistencija. Adebajo je dodao 17 uz sedam skokova, Robinson 13, a Hajsmit 12 poena.

Kod Šarlota Pi Džej Vašington je imao 24 poena, a Lamelo Bol 19 poena, devet asistencija i šest skokova. Dvocfiren je bio još Mark Vilijams sa 11 poena.

Spolstrina ekipa je i na ovom meču nastavila sjajnu seriju i upisala šestu pobedu u nizu i to nakon što je prethodno zaređala četiri neuspeha. Ove sezone imaju sedam pobeda i trenutno su četvrti na Istoku. Šarlot je treći otpozadi sa samo tri trijumfa.

Zanimljivo je bilo i u Filadelfiji gde su gostujući Pejsersi slavili rezultatom 132:126.

Indijana je vodila tokom čitavog toka meča pre nego što se Filadelfija vratila i preokrenula sredinom poslednje deonice, ali nisu imali snage da dođu i do pobede.

Gurao ih je Džoel Embid koliko je mogao, a o tome svedoči i njegova statistika sa ovog meča – 39 poena, 12 skokova i šest asitencija. Imao je i pomoć saigrača, pa ja tako Melton postigao 30 poena, Maksi 27, a Heris 22. Problem je što niko od ostalih nije postigao više od čitava dva.

Raspodela poena je kod Indijane bila bolja. Najefikasniji je bio Tajris Haliburton sa 33 poena i čak 15 asistencija. Topin je imao 27, Tarner 17, Braun 14, a Mekonel 11.

Indijana se ovom pobedom približila Filadelfiji na drugom mestu i trenutno su treći na Istoku. U narednoj rundi igraju sa Orlandom, dok je pred Filadelfijom još jedan težak zadatak i okršaj sa Bostonom.

U poslednjem meču večeri Bruklin je bio bolji od Orlanda rezultatom 124:104.

Najbolji na ovom susretu bio je Spenser Dinvidi sa 25 poena, devet asistencija i pet skokova. Mikal Bridžes je dodao 21, a Kem Džonson 20 poena.

Kod Orlanda je najveći otpor pružio Paolo Bankero sa 19 poena, dok je nekadašnji košarkaš Mege i Budućnosti Goga Bitadze imao 14.

NBA, rezultati
Šarlot – Majami 105:111
Detroit – Atlanta 120:126
Filadelfija – Indijana 126:132
Bruklin – Orlando 124:104
Oklahoma – San Antonio 123:87
Nju Orleans – Dalas 131:110
Juta – Portland 115:99
Denver – LA Klipers 111:108
Golden Stejt – Minesota 101:104
LA Lejkers – Memfis 134:107

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare