14. Novembra 2023.

Koliko košta karta za meč Đoković – Siner?

Novak Đoković i Janik Siner od 21 čas igraju meč drugog kola u Zelenoj grupi na ATP Finalu u Torinu.

Italijani imaju velika očekivanja od mladog igrača iz San Kandida, koji je ove sezone napravio prodor na listu u Top 4.

Velika očekivanja ima i Anđelo Binagi, direktor Italijanske teniske federacija, koji čini sve kako bi Italija na teniskoj mapi sveta dobila visoku poziciju.

Binagi kaže da je velika stvar za Italiju to što će u deceniji pred nama imati veliku zvezdu i u skladu sa tim se i pripremaju da ostvare svoje ne tako male ambicije.

Ipak, činjenica je da se susret u Torinu između prvog i četvrtog tenisera sveta može pratiti uživo po veoma pristupačnoj ceni.

Janik je neko ko će promeniti naše živote – kada se Đoković povuče, on je među najbolja dva. Svi vole Torino, naravno da je potrebno da proširimo dvoranu inače ćemo morati da povisimo cenz karata. Ipak, gledati meč Sinera i Đokovića za 30 evra, ja bih rekao da je to niska cena. Zar ne?“, upitao je Binagi.

Prvi čovek tenisa na Apeninima ne krije da je cilj da Italija dobije nešto što se trenutno čini nemogućim – peti grend slem!

On u razgovoru za Republiku kaže da u tenisu imamo trenutno taj “skandalozni monopol” četiri grend slema i da je potrebno imati i peti.

Kompleks Foro Italiko u Rimu je toliko velik da može komotno da organizuje i grend slem turnir.

Što da ne? Rim može da bude peti slem. Naša je duđnost da otvorimo igru uprkos tom skandaloznom monopolu. U kom su to drugom sportu četiri monopoliste sa nedodirljivim pravima stotinu i nešto godina? To je stvorilo veliki jaz u tenisu. Danas je pravi čas da se nešto promeni. U tenisu danas se interveniše u vezi kalendara, po svakom pitanju, ova nemoguća pozicija je nerazumna. Mislim da imamo pravo da to kažemo i da se borimo za bolje“, rekao je Binagi.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare