5. Novembra 2023.

Zvezda slavila u derbiju ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u Beogradskoj areni ekipu Budućnosti (95:86), u derbiju šestog kola ABA lige.

ABA liga, 6. kolo:
Crvena zvezda – Budućnost 95:86
21:18, 32:24, 16:21, 26:23

Hala: Beogradska arena
Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Luka Kardum

Pobeda nad Bajernom u Evroligi kao da je opustila i rasteretila tim Joanisa Sferopulosa, koji je stigao do četvrte pobede u regionalnom prvenstvu.

Zvezda je savladala Budućnost sedmi put uzastopno na svom parketu i tako joj nanela prvi poraz na Jadranu ove sezone.

Praktično poslednji nalet gostiju odbio je Nemanja Nedović, trojkom, na minut i po do kraja susreta.

Najbolji kod Zvezde bio je Majk Tobi sa 23 poena i šest skokova, Nemanja Nedović je ubacio 16, uz četiri asistencije, dok je Šabaz Nejpir imao 14 poena i tri završna dodavanja. Dvocifren je bio još i Miloš Teodosić sa 10 poena i šest asistencija.

Kod gostiju su se istakli Mekinli Rajt sa 17 poena i šest asistencija, Marvin Džons je dodao takođe 17, Brendon Pol je ubacio 14, a Flečer Megi 13 poena.

Crvena zvezda: Lazarević 1, Teodosić 10, Hanga 0, Davidovac 9, Mitrović 4, Nejpir 14, Tobi 23, Bolomboj 4, Ilić 0, Nedović 16, Gedraitis 7, Dos Santos 7Budućnost: Ilić 0, Megi 13, Ros 6, Slavković /, Makandu 5, Grbović 0, Džons 17, Jagodić-Kuridža 2, Vilijams 10, Rajt 17, Popović 2, Pol 4

Crveno-beli su stegnuto ušli u ovaj susret, a u ranoj fazi dozvolili su seriju gostiju od 9:0, koja je zabrinula 10.730 navijača u Areni.

Domaći u jednom momentu više od četiri minuta nisu mogli do koša, ali posle televizijskog tajm-auta stvari su počele da se menjaju.

Zvezda je počela da se budi, a nakon šest vezanih poena Davidovca, Tobi je ubacio sedam, kojima je samo najavio svoju odličnu partiju.

Pred kraj prvog kvartala, Nemanja Nedović je zaigrao prvi put posle povrede – Zvezda je izjednačila, ubrzo preokrenula i u istom ritmu nastavila na početku druge četvrtine.

Na terenu se pojavio i Miloš Teodosić, ubacio trojku, a onda asistencijama nastavio da pokazuje magiju.

Poene je vezao Jago Dos Santos, da bi nakon dalekometnog obračuna Tobija i Flečera Megija, domaći stekli prvu dvocifrenu prednost.

Podgoričani su bez problema prihvatili izazov u vidu velikog broja šuteva, te preko spomenutog Megija, Rajta i Pola imali pristojnih 6/9 van linije 6,75m.

Delovalo je da mogu sa jednocifrenim zaostatkom na veliku pauzu, ali da tako ne bude pobrinuo se Davidovac, trojkom uz zvuk sirene (53:42).

Zvezda je dobro otvorila drugo poluvreme, stekla +16, ali od tog trenutka maltene igra domaćih nije bila na nivou.

Mekinli Rajt je sa šest vezanih poena najavio dobar period gostiju, tokom kojeg je Budućnost napravila seriju 10:0.

Crveno-beli, baš kao i u prvoj četvrtini, više od četiri minuta nisu znali za koš, a seriju Podgoričana prekinuo je Nejpir.

Nije to mnogo zaustavilo goste, koji su sa -17 uspeli razliku da spuste samo na posed zaostatka, s tim da je Teodosić u poslednjim trenucima trojkom koliko toliko odbio njihov nalet (69:63).

Teodosić je na startu poslednje deonice pogodio bacanje, posle tehničke za Mijovića, da bi potom poentirai Tobi, za dva, odnosno Nedović, za tri poena, čime je Zvezda vratila dvocifreno vođstvo.

Igra se dodatno ubrzala u tim momentima, a svaki put kada bi Budućnost bar malo zapretila i prišla, Teodosić se pojavljivao poenima ili asistencijom.

Budućnost je bila uporna u završnici, prišla na -4, ali je na minut i po do kraja, Nedović ubacio trojku.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare