31. Oktobra 2023.

Baskonija pred meč sa Partizanom povlači dres Luisa Skole

Nekadašnjem argentinskom košarkašu Luisu Skoli će biti upriličena velika šast, pošto će mu Baskonija podići dres pod svodove dvorane “Buesa arena” pred meč šestog kola Evrolige sa Partizanom, koji će biti odigran u petak

Skola je bio košarkaš i kapiten ovog tima dok je nosio naziv „Tau Keramika“. Krilni centar je dres španskog kluba nosio u periodu od 2000. do 2007. godine i za njega odigrao 447 utakmica – 303 u španskom prvenstvu i 144 u Evroligi.

Samo su trojica košarkaša zabeležila više nastupa za Baskoniju u istoriji kluba. Ovaj klub još nijednom igraču nije učinio čast da mu povuče „njegov“ broj iz upotrebe, ali se već tri dresa nalaze pod svodovima dvorane ekipe koju od nedavno predvodi doskorašnji trener Crvene zvezde – ikona Baskonije Duško Ivanović.

U pitanju su „petica“ Pabla Priđonija, dres sa brojem osam koji je nosio Igor Rakočević i „deveta“ Serhija Vidala.

Priđoni je tu čast imao 2017. godine, dok su Srbin i Španac čekali do 2020.

Skola je sa tadašnjom Tau Keramikom osvojio špansko prvenstvo 2002. godine, tri Kupa kralja – 2002, 2004. i 2006. godine, kao i tri Superkupa. Skola je bio nezamenjivi deo tima koji je učestvovao na Fajnal Foru Evrolige 2005, 2006. i 2007. godine.

Baskonija je sezonu u Evroligi otvorila učinkom 1-4, zbog čega je nedavno smenjen doskorašnji trener Penaroja i angažovan Ivanović.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare