29. Oktobra 2023.

Siner našao formulu za Medvedeva i osvojio Beč: Rus opet stao u finalu

Italijanski teniser Janik Siner novi je šampion ATP turnira u Beču, pošto je u spektakularnom finalu savladao Rusa Danila Medvedeva – 2:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:3.

U meču koji je trajao tri sata i četiri minuta, Siner je ponovio ishod iz finala turnira u Pekingu pre nekoliko sedmica, kada je do trofeja stigao takođe pobedom protiv Medvedeva.

Ipak, ovog puta je viđena još veća borba između Italijana i Rusa. Iako je gubio 1:3 u prvom setu, i iako je Medvedev u taj-brejku vodio 4:1, Siner je uspeo da izdrži sve napade i povede 1:0 u setovima.

Rus je bolje zaigrao u nastavku i serijom od četiri gema u nizu je nagovestio da će biti igran i treći set. A tamo – iznurujuća borba. Igralo se mnogo dugačkih razmena, a četvrti gem trajao je gotovo 20 minuta. On je pripao Sineru, kao na kraju i čitav meč.

Italijan je tako potvrdio fantastičnu formu u završnom delu sezone, pošto je osvojio i drugi turnir iz serije 500 u kratkom razmaku. Siner se učvrstio na četvrtoj poziciji na ATP listi, a i on i Medvedev će naredne sedmice igrati na mastersu u Parizu.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare