24. Oktobra 2023.

Par dana pred premijeru: Procurili podaci novog “Kineza” i njegove Pro verzije

Obično se nekoliko dana pre zvaničnog predstavljanja telefona velikih brendova, podaci o njima pojave na platformi Geekbench. To je slučaj i sada, sa popularnim kineskim proizvođačem.

U pitanju je Xiaomi 14 čije su se i standardna i Pro varijanta našle na Geekbenchu nekoliko dana pred premijeru, koja je zakazana za 26. oktobar.

Xiaomi 14 Pro je naveden uz brojem modela 23116PN5BC. U bazi podataka se pominje matična ploča kodnog naziva “shenong” i sastoji se od dva jezgra takta 2,27 GHz, još dva jezgra na 2,296 GHz, tri jezgra na 3,15 GHz i osnovnog jezgra na 3,30 GHz.

Ovaj opis verovatno odgovara čipsetu Snapdragon 8 Gen 3 koji bi trebalo da bude predstavljen kasnije ove nedelje. Piše da će biti 16 GB RAM-a, a dolaziće sa Android 14 operativnim sistemom uz bombastično najavljeni HyperOS.

U rezultatima Geekbench testova sa jednim i više jezgara, Xiaomi 14 Pro je postigao 2.150 i 6.892 poena. U međuvremenu, procureli renderi su otkrili da će Xiaomi 14 Pro imati kvadratnu formu i modul kamere istog oblika, sa četiri senzora.

Još neki od detalja otkrivaju Leica Summilux sočivo kamere, IP68 sertifikat otpornosti na prašinu i vodu, Dolby Vision i Hi-Res Wireless Audio sertifikat.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare