19. Oktobra 2023.

OJT BANJA LUKA, ŠAMPION PO OBUSTAVLJENIM ISTRAGAMA: “Svi vide kriminal i korupciju u RS-u osim pravosuđa”

“Sjećate li se državljanina Švedske koji je oboren na zemlju i priveden? I ta je istraga obustavljena… i još mnoge druge”.

“Svi vide kriminal i korupciju u Republici Srpskoj osim pravosuđa. Кoliko i kojom brzinom štiti funkcionere dokaz je i obustavljanje istrage u aferi ‘Кiseonik'”. 

Izjavila je ovo Tanja Vukomanović, zastupnica PDP-a u NSRS-u. 

“Pored priznanja Milorada Dodika da ‘ima problem, jer TGT nisu dali dozvolu’, toga što je BiH bila prva u Evropi po smrtnosti tokom pandemije, potvrde Agencije za lijekove BiH da se uvozio tehnički kiseonik, potvrde Uprave za inspekcijske poslove da je bolnica u Trebinju koristila tehnički gas, nalaza glavnog zdravstvenog inspektora i ko zna čega još što ne znamo, niko, bar zasad, neće odgovarati”, kaže Vukomanovićeva. 

Ističe da su, iako se gotovo sve afere u kojima su akteri nosioci vlasti završe isto, brojni dokazi davali su nadu da će neko u ovom slučaju morati da odgovara. 

“Međutim, kako se radi pokazuje i podatak VSTS-a da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka do 2020. godine šampion po obustavljenim istragama. Nema zemlje sa više afera i više obustavljenih istraga. Od 396 istraga koje su obustavljene čak su u 355 znali ko je osumnjičeni. Кoliko je među osumnjičenim bilo funkcionera? Oni znaju, ali mi vjerovatno nikada nećemo saznati”, dodaje Vukomanovićeva. 

Kaže i da na svoj neslavni rekord sada mogu dodati i obustavu istrage u jednoj od najvećih afera koja je potresla RS, aferu “Кiseonik”, ali i protiv policajaca koji su nasrtali na ljude na Trgu Кrajine tokom protesta “Pravda za Davida” koja je obustavljena 2021. godine, prenosi BN TV. 

“Sjećate li se državljanina Švedske koji je oboren na zemlju i priveden? I ta je istraga obustavljena… i još mnoge druge”, navodi Vukomanovićeva. 

Ona kaže da, ako se pita pravosuđe, neki Nemanja Matijaš, bez titule, provešće tri godine u zatvori nevin, ali neki direktor ili ministar, kako god se zvao, neće ni dan, čak i da je kriv.

“Bez obzira radilo se o korupciji, pljačkama, kršenju ljudskih prava ili ataku na zdravlje ljudi. Poslije svega, ima li ko da vjeruje u pravdu u ovoj zemlji? Ako ima i jedna osoba, puno je. Da bi pravosuđe bilo nezavisno, a zakoni jednaki za sve, mora doći do kompletne promjene vlasti u Republici Srpskoj, a na čelo njenih institucija moraju doći ljudi kojima je slovo zakona važnije od slova koalicionog sporazuma”, poručuje Tanja. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare