19. Oktobra 2023.

Kraljica jeseni, a i trpeze: Kremasti potaž od bundeve nikada nije bilo lakše pripremiti

Potaž od bundeve spremljen na ovakav način je preukusan

Bundeva asocira na jesen, ušuškane večeri u toplom domu, a uz dobar film ili seriju dok ležite pokriveni ćebetom šta vam treba osim dobre hrane?

Potaž od bundeve možete pripremati tokom jesenjih dana kad god poželite, a uz ovaj recept nikada nije bilo jednostavnije napraviti ovu kremastu čaroliju ukusa.

SASTOJCI:

  • 400 g bundeve iseckane na kockice,
  • 4 šargarepe iseckane na kolutove,
  • 1 veći krompir iseckan na kockice,
  • 1,5 l vode, svež peršun,
  • 3 čena belog luka,
  • 2 manja crna luka,
  • so, biber

Potaž od bundeve se priprema na sledeći način

PRIPREMA:

U vodu staviti bundevu, šargarepu, krompir i crni luk i kuvati oko 20-35 minuta. Skuvano povrće ispasirajte pomoću štapnog miksera ili secka.

Ispasirano povrće vratite na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk.

Ovaj recept je postan, ali ako ne postite, za još lepši ukus možete dodati malo kiselog mleka ili pavlake prilikom služenja.

Priznaćete da smo vam dali ideju za savršen a brz jesenji ručak koji će obožavati svi članovi vaše porodice.

Zato, šta čekate? Pravac u kuhinju i uživajte u kremastom ukusu potaža.

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare