19. Oktobra 2023.

Iran: Ovo je kraj Izraela! Slijedi okrutna osveta islamskog svijeta!

Ebrahim Raisi je takođe optužio SAD da su saučesnici u izraelskim zločinima

Iranski predsednik Ebrahim Raisi upozorio je juče da će doći do “okrutne osvete islamskog sveta” za zločine počinjene u Palestini i Gazi, nakon što je pogođena bolnica u Gazi.

Napad na bolnicu je kraj Izraela i cionističkog režima, rekao je Raisi hiljadama okupljenih u centru Teherana, prenosi Al Arabija.

Svaka kap krvi koju su Palestinci prolili dovodi cionistički režim korak bliže njegovom padu, rekao je Raisi, koji je takođe optužio SAD da su saučesnici u izraelskim zločinima.

– Svet smatra Ameriku saučesnikom u zločinima cionističkog režima, rekao je on.

Raisi je u svom obraćanju pozvao na prekid bombardovanja pojasa Gaze, prekid opsade i isporuku pomoći palestinskom narodu.

Hiljade ljudi u Teheranu prikazano je na državnoj televiziji kako mašu zastavama Irana, Palestine i libanske militantne grupe Hezbolah, saveznika Teherana. Oni su uzvikivali slogane i držali transparente na kojima je pisalo „Dole Amerika”, „Dole Izrael” i „Palestina će biti oslobođena”.

Pre dva dana, iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei rekao je da se genocid nad Palestincima u Pojasu Gaze mora odmah zaustaviti.

– Niko ne može da se suprotstavi muslimanima i snagama otpora ako se nastave zločini cionističkog režima nad Palestincima. Bombardovanje Gaze mora odmah prestati, rekao je Hamnei grupi saveznika u Teheranu.

Podsećanja radi, zdravstvene vlasti u Gazi saopštile su da je u napadu na bolnicu poginula najmanje 471 osoba. Izraelska vojska je kasnije za napad okrivila palestinske militante.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare