18. Oktobra 2023.

Drama u avionu njemačkog kancelara: Svi su morali leći na pistu zbog raketnog napada, evakuisan avion Olafa Šolca

Avion nemačkog kancelara Olafa Šolca morao je da bude evakuisan sinoć na izraelskom aerodromu Ben Gurion zbog raketnih napada.

Fotografije i video snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da su kolege i novinari koji su putovali sa nemačkom kancelarkom morali u žurbi da napuste avion i legnu na pistu, dok je sam Šolc navodno evakuisan u sklonište, piše Politiko.

Lično sam video eksplozije na nebu dok je sistem protivvazdušne odbrane presreo dve rakete, napisao je Robin Aleksander, zamenik glavnog urednika nemačkog dnevnika Velt.

Šolc i ostali koji su sa njim bili na letu uspeli su da se ukrcaju u avion nekoliko minuta kasnije, posle dodatne bezbednosne provere, prenosi nemački Bild.

Nemačka kancelarka posetila je juče Izrael kako bi izrazila solidarnost sa zemljom nakon terorističkog napada Hamasa i kako bi deeskalirala tenzije u regionu i unapredila humanitarnu pomoć palestinskim civilima u Gazi.

Evakuacija njegovog aviona obavljena je upravo u trenutku kada je trebalo da odleti za Kairo, gde bi danas trebalo da se sastane sa egipatskim predsednikom El-Sisijem. Šolc je bezbedno sleteo u Kairo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare