16. Oktobra 2023.

Dvoje mrtvih u pucnjavi u Briselu, napadač u bekstvu, tužilaštvo: Ostanite u kućama 

Napadač je u bekstvu, a bezbednosne službe navode da poseduju video-snimak na kojem osumnjičeni tvrdi da je član Islamske države i da je ubio tri osobe švedske nacionalnosti kako bi se osvetio u ime muslimana, međutim lokalne vlasti dodaju da autentičnost snimka tek treba da se potvrdi, prenosi belgijski javni servis RTBF.

U toku je sastanak Nacionalnog kriznog centra kojem prisustvuju premijer, ministar unutrašnjih poslova i ministar pravde, a policija je pokrenula istragu o incidentu.

Nivo pretnje od terorizma je povećan na četiri, što je maksimum i znači da je u pitanju ozbiljna i neposredna pretnja.

Prema pisanju belgijskog lista “Het Laatste Nieuws” žrtve su švedski državljani, a pretpostavlja se da je reč o navijačima.

Fudbalska reprezentacija Švedske igra protiv Belgije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Tužilaštvo: Ubijene dve osobe, jedna povrijeđena

Belgijsko federalno javno tužilaštvo saopštilo je večeras da su u pucnjavi ubijene dve osobe, kao i da je još jedna osoba povređena, ali se nalazi van životne opasnosti.

“Istraga je u toku, još uvek niko nije uhapšen”, rekao je portparol tužilaštva Erik van der Sipt i dodao da je osumnjičeni 45-godišnji Abdesalem L, prenosi belgijski list HLN.

Stanovnicima Brisela ja savetovano da ostanu kod kuće.

Dodao je da na prvi pogled ne postoji veza između napada u Briselu i situacije na Bliskom istoku gde je u toku rat Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare