Recept iz svijeta u Bakinoj kuhinji
Potrebno je za original testo:
- 125 g maslaca
- 50 mlleka
- 1 jaje
- 50 g kvasca
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- malo soli
- 1 kg brašna
Za premaz – nadev:
- 75 g maslaca
- 100 g šečera
- 2 kašike cimeta
Bakin sastav:
- 250 ml mleka
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 žumance
- 500 g brašna
- 40 ml maslinovog ulja
Za premaz:
- 1 kašika maslaca ili margarina
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica cimeta
Priprema za bakin nacin:
U vanglu staviti nadošli kvasac, dodati žumance, brašna, soli i ulja, pa zamesiti glatko testo.
Odmoriti testo, pa razviti veliki pravougaonik. Sastaviti maslac, cimet i izjednačiti. Testo razviti u pravougaonik i premazati pavlakom i cimetom. Preklopiti tri puta. Malo pritisnuti rukama i seći na trake prst širine.
Svaku traku malo razvući rukama, pa uviti oko tri prsta, a kraj provući kroz otvor i formirati cvor. Ređati u podmazani pleh i pokriti da odmori 15 minuta.
Premazati belancetom, pa posuti tucanim kockama šećera Peći na 220 stepeni C oko 20 minuta da porumeni. Po želji posuti prah secerom.
Prijatno!