4. Oktobra 2023.

“Saudijski” Njukasl razbio “katarski” PSŽ, Milan i Borusija bez gola za 180 minuta

Fudbaleri Njukasla savladali su Pari Sen Žermen 4:1 i preuzeli prvo mjesto u najatraktivnijoj grupi Lige Šampiona u kojoj su Borusija i Milan igrali bez golova.

Italijanski i nemački tim tako ostaju bez datog gola u prva dva meča ove sezone u elitnom takmičenju.

Meč u Njukaslu bio je interesantan i zbog vlasničkog rivalstva dva tima. Sa jedne strane Katar, sa druge trenutno najmoćniji igrač u svetu fudbala Saudijska Arabija, a trijumf su na kraju odneli “Saudijci”.

Njukasl je slavio uverljivu pobedu protiv Embapea i družine rezultatom 4:1 golovima Almirona, Burna, Longstafa i Šara.

Već do poluvremena je bilo 2:0, do 50. minuta “Svrake” su imale još ubedljivije vođstvo i “Sveci” su tada bili poraženi i potučeni, pomalo neočekivano, tako lako i tako ubedljivo protiv povratnika u elitno društvo.

Počasni pogodak za goste postigao je Ernandes u 56. minutu.

Na kraju ih je dotukao Šar pogotkom u nadoknadi vremena – za potop Enrikeovog tima.

Valja reći da je možda i ključni trenutak meča bila situacija koja se desial pre prvog gola Njukasla. Tada je Markinjos početnički izbacio loptu iz svog kaznenog prostora, pogodio u glavu igrača Njukasla, a odbijenu loptu u mrežu je smestio Almiron.

Baš taj trenutak iskrojio je dalji tok utakmice, pomalo uzdrmao goste i dao krila domaćem timu koji je u nastavku pokazao moć i ostvario jednu od važnijih pobeda poslednjih godina.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare