3. Oktobra 2023.

Real na “Maradoni”, “Old Traford” strepi od Turaka, spektakl na “Meaci”

Nastavlja se Liga šampiona, ove nedelje na programu su mečevi drugog kola.

Derbi večerašnjeg programa u grupama A, B, C i D igra se u gradu pod Vezuvom, gde Napoli dočekuje Real Madrid.

Mančester junajted mora da pobedi Galatasaraj, a Inter i Benfika se sastaju u reprizi prošlosezonskog četvrtfinala.

Arsenal gostuje u Lansu, Bajern u Kopenhagenu, dok PSV dočekuje Sevilju.

Neizvesno bi moglo da bude u Salcburgu i Berlinu gde gostuju Real Sosijedad, odnosno Braga.

Derbi pod Vezuvom

Napoli i Real će voditi direktnu borbu za prvo mesto u Grupi C, s obzirom da su oba tima slavila u prvom kolu.

Napoli je nadigrao Bragu 2:1, dok je Real savladao Uniom Berlin golom Džuda Belingema u 90. minutu.

“Igramo protiv jednog od najboljih timova Italije. Oni imaju visok nivo kvaliteta igre, individualnost i dobru atmosferu. Mi moramo da ‘ih gurnemo’, da radimo ono što smo uradili Đironi”
, rekao je trener Reala Karlo Ančeloti.

Trener Napolija Rudi Garsija je na pres konferenciji potencirao igru Džuda Belingema i posebno njegovu ulogu u timu.

“Belingem se vrlo dobro prilagodio našem timu. Pokazuje sve kvalitete koje ima. Za mene, imamo najbolji tim na svetu i moramo da nastavimo da igramo sa mnogo entuzijazma”, rekao je Garsija.

S druge strane, nosilac igre Napolija Hviča Kvarachelija je silno motivisan jer igra protiv Reala.

“Odrastao sam gledajući Real Madrid na TV. Sada želim da ih pobedim. Ne plašimo ih se. Nemoguće je ne biti srećan zbog ovakve noći, kada Real gostuje na tvom stadionu”
, rekao je Kvarachelija.

Junajted pod pritiskom

Mančester junajted je u velikoj krizi.

“Crveni đavoli” su na kišnom Old Trafordu izgubili od Kristal Palasa 1:0 i tako priuštili novo razočaranje svojim navijačima.

Sada im na noge dolazi Galatasaraj koji se silno pojačao ovog leta, a među pretnjama po Junajted su njima neka dobro poznata imana, poput njihovog bivšeg igrača Vilfreda Zahe.

Međutim, Galata i turski fudbal su daleko ispod nivoa Premijer lige, pa bi sve osim pobede Junajteda predstavljalo senzaciju za tim Erika ten Haga.

U Ligi šampiona sve je u detaljima, morate biti efikasni ako želite da osvojite takmičenje. Mi primamo golove iz malog broja šansi protivnika, a moramo da stvorimo mnogo da bismo postigli gol. To je realnost na top nivou. Efikasnost je bitna za osvajanje trofeja. Imamo kvalitet da bismo mogli da osvajamo takmičenja. Moramo da idemo dalje i napredujemo“, kaže iskusni štoper Junajteda Rafael Varan.

Inter i Benfika ne smeju da kalkulišu

Prošlosezonski finalista Inter neočekivano je remizirao sa Real Sosijedadom na otvaranju sezone (1:1), dok je Red Bul šokirao Benfiku u Lisabonu (2:0).

Simone Inzagi je dobio kritike zbog velike rotacije u prvoj utakmici Intera, ali trener “nerazura” može da se osloni na svoju proverenu ekipu protiv Benfike.

Ključno ime bi mogao da bude Lautaro Martines, koji je spasao bod protiv Baska tri minuta pre kraja meča u San Sebasijanu.

Martines je preokrenuo stanje i u pobedi u Seriji A nad Salernitanom u subotu, postigavši četiri gola za 25 minuta po ulasku u igru u drugom poluvremenu, za pobedu 4:0.

Benfika je odolela Interu sa 3:3 u prošlosezonskom četvrtfinalnom okršaju na “Meaci”, iako je italijanski gigant vodio 3:1 te noći i 5:1 u dvomeču, pre nego što je tim Rodžera Šmita izjednačio.

Kiks protiv Red Bula je prvi za Benfiku posle osam uzakmica bez poraza u grupnoj fazi takmičenja.

Šmitovi igrači su u međuvremenu zabeležili dve uzastopne pobede u ligi od tog poraza, pobedivši Porto poslednji u velikom derbiju proteklog vikenda, što je donelo ogromno samopouzdanje timu pred put na Apenine.

Oba tima su u nezgodnoj situaciji zbog rezultata u prvom kolu, pa se očekuje da na ovom meču svom snagom krenu na pobedu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare