2. Oktobra 2023.

Alkaras se žali na loptice: Dolazim na turnir i pitam se…

Karlosa Alkarasa u četvrtfinalu turnira u Pekingu očekuje meč sa Kasperom Rudom

Mnogo se na turniru u Kini razgovara o uslovima za igru, pre svega o lopticama, na koje se mnogi igrači žale da su osnovni uzrok sve učestalijih povreda.

Teže loptice čine da mnogi igrači sve češće igraju duge poene, jer nisu u stanju da pogode viner.

Čim odigrate par udaraca, nekako postaju veće, postaju velike kao grejpfrut. Moramo da igramo u razmeni po 30 udaraca jer je gotovo nemoguće pogoditi viner. Sa takvim lopticama morate biti na sto odsto svaki put, do krajnjeg poena“, rekao je Rus Danil Medvedev.

I Alkaras se pred meč sa Rudom oglasio na tu temu, mada nije istakao da je promena loptica na turnirima uzrok povreda.

Primetio sam promenu od prvog treninga ovde u Pekingu. Teško je, ali teniser moraju da se naviknu. Loptice menjaju na svakom turniru ili na skoro svakom su drugačije loptice. Moramo se navići. Drugačiji je osećaj kada dolaziš na turnir i pitaš se, kakve će biti loptice? Mislim da je to pitanje koje sebi postavlja svaki igrač. Ovde u Kini, posle gem ili dva se promene, postanu drugačije“, priznao je Alkaras.

Kada je reč o meču sa Rudom, zna šta ga očekuje.

Kasper je odličan igrač, težak protivnik. Moram da odigram najbolje što mogu. Ne smem da mu dozvolim da dominira i oseća se komforno na udarcu, u kretanju. Biće težak meč, ali biće zabavno za igru kao što sam siguran da će i gledaoci uživati“, rekao je drugi reket sveta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare