Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i djeca ga obožavaju
Sastojci:
1 kesa smrznutog graška
200 g pilećeg filea
1 veća glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
2-3 šargarepe
ulje
so (vegeta)
mirođija
malo brašna
aleva paprika
malo šećera
peršun
Priprema
Na ulju ispržite sitno seckana oba luka i dodajte pola male kašičice šećera i meso seckano na kocikice. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grašak i sve zajedno malo još propržite. Zatim dodajte jednu kašiku brašna, aleve paprike po želji i nalijte vrelom vodom, koliko želite da vam bude gust, može “da ogrezne” tako da bi na kraju bio gušći. Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte.
Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu i pospite peršunom.
Ako želite da grašak spremite sa mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, onda tu pržite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.
Trpeza.alo.rs