15. Septembra 2023.

Mini Pavlove tortice koje moraš probati!

Jedna od najpoznatijih hrskavih poslastica, ujedno je i najpoznatija torta s beze korama. Za ovu tortu se veže ime ruske balerine Ane Pavlove u čiju čast je kreiran ovaj recept. Nježna, poetična i čarobna baš poput baletnog umijeća opis je ovog jednostavnog recepta za koji ti je potrebno svega nekoliko sastojaka. 

Najčešći oblik pripreme Pavlove torte je onaj u standardnom formatu, odnosno u većem promjeru. No, danas predstavljamo i recept za male Pavlove tortice, još slađe i još ljepše.

Sastojci:

Baza:

  • 6 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice gustina

Krema:

  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 150 ml hladnog mlijeka
  • 1 žlica šećera

I još:

  • Bobičasto voće
  • Preliv od šumskog voća
@pats_caking

Priprema:

U bjelanjke dodati prstohvat soli i miksati najjačom brzinom. Kada se bjelanjci počnu pretvarati u pjenu postepeno dodati šećer i vanilin šećer i ne prekidajući miksanje dok se ne pretvori u čvrst šaum. Zatim dodati gustin i sve sjediniti i promiješati drvenom kašikom. Smjesu dodati u vrećicu za ukrašavanje sa postavljenim željenim nastavkom.

Na masnom papiru postavljenom u kalupu za pečenje nanijeti šaum praveći gnijezda. Prvo napraviti donji krug i odmah nastaviti nanositi još jedan sloj tako da sredina ostane prazna. Pripremljena gnijezda stavite u zagrijanu rernu na 120 stepeni i sušiti ih 1 h i 40 min.

Za kremu dodati vrhnje za šlag, hladno mlijeko, šećer i puding od vanilije. Sve zajedno miksati dok se ne dobijete lijepa i čvrsta krema. Pomoću iste vrećice i nastavka za gnijezda, nanijeti i kremu na njih.

Za dekoraciju na ove slatke tortice dodaj svježe bobičasto voće i preliv od šumskog voća te te ih ostavi da se dobro ohlade.

Uživaj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare