Vjerovatno niste do sada probali na ovaj način da pripremite jaja
Evo neobičnog, ali jednostavnog recepta za doručak – jaja u avokadu. Ovo je ukusno i hranljivo jelo koje je lako pripremiti, a izgleda atraktivno i što je navažnije izuzetno je nutritivno bogato. Možete ga jesti čak i na keto dijeti bez ugljenih hidrata.
Sastojci:
2 zrela avokada
4 jaja
So i biber po ukusu
Sveže iseckani začini po izboru (peršun, korijander, bosiljak)
Malo maslinovog ulja (opciono)
Priprema:
Prethodno zagrejte rernu na 180°C.
Operite avokado i presecite ga na pola. Uklonite košticu.
Kašikom napravite malu udubinu u sredini svake polovine avokada, tako da stane jaje. Pažljivo razbijte po jedno jaje u svaku udubinu avokada. Posolite i pobiberite svako jaje po ukusu. Stavite avokado na pleh obložen papirom za pečenje, kako biste izbegli lepljenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 12-15 minuta, ili dok se belance ne stegne, a žumance ostane tečno (vreme pečenja zavisi od vaših preferencija za konzistenciju žumanca).
Poslužite jaja u avokadu posuta svežim začinima po želji i malo maslinovog ulja (opciono).
Ovo jelo je neobično, hranljivo i bogato zdravim mastima iz avokada i proteinima iz jaja. Možete ga prilagoditi svojim željama i ukusu dodajući rendani sir, paradajz, luk ili ljutu papriku.
Objektiv.rs