Sprema se jednostavno, a izuzetno je ukusno
Potrebno je:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- 1/2 praška za pecivo
Krema:
- 2 jaja
- 100 g čokolade
- 3 kašike šećera
Čokoladno meleko:
- 200 ml mleka
- 50 g čokolade
- 100 g kokosa
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i ulje. Sve izjednačiti i izliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni C oko 15 minuta. Vruć biskvit urolovati tako da gornji deo bude spolja.
U šerpu staviti jaja, dodati šećera izmutiti mikserom. Staviti na ringlu, pa smanjiti u pola i mešati. Ubaciti 100 g čokolade i kocku maslaca. Mešati dok se potpuno ne zgusne i počne da se odvaja od dna. Treba oko 7-8 minuta. Dobro ohladiti, pa ga izmiksati. Mleko sa čokoladom prokuvati da se čokolada istopi. Treba dodati i kocku maslaca. Biskvit odmotati, pa ga premazati čokoladnom kremom.
Uviti ponovo, pa ga ostaviti 10 minuta da upije. U činiju sipati kokos. Mleko sa čokoladom mora biti prohlađeno. Rolatiće provući kroz čokoladno mleko, pa uvaljati u kokos.
Ostaviti u frižider na sat vremena, a onda služiti.
Foto: Bakina kuhinja
Magazin.novosti.rs