Iskusni pekari su otkrili šta dodaju u tijesto da bi mu dali savršen ukus i teksturu. Riječ je o sastojku koji svako ima kod kuće
Postoje razni recepti i trikovi za različite vrste testa koji i manje iskusnim domaćicama omogućavaju da prave ukusan hleb, peciva… Iskusni pekari su otkrili šta dodaju u testo da bi mu dali savršen ukus i teksturu. Reč je o sastojku koji svako ima kod kuće, a to je puter.
Maslac se često nalazi u sastojcima za testo, ali ga nikada niste dodavali na ovaj način. Obično dodajete puter u komadu na sobnoj temperaturi ili rastopljen puter, a savetujemo vam da ga malo propržite pre nego što ga dodate u testo. U tiganj stavite puter i kada se otopi, pržite ga još 7-8 minuta, mešajući sve vreme.
Zatim ga sipajte u posudu i ostavite da se ohladi. Dobijenu smesu dodati u testo i dobro izmešati. Peciva će biti neverovatno ukusna i mekana, piše The Matter of Taste.
Trpeza.alo.rs