1. Septembra 2023.

Mnogi će se razočarati: Ovu hranu kardiolozi nikad ne jedu

Kardiolozi redovno svedoče negativnim učincima koje loša prehrana ima na zdravlje srca njihovih pacijenata.

I dok je povremeno uživanje u određenim, ne tako zdravim namirnicama u redu, preterivanje s njihovim unosom može povećati rizik od bolesti srca i moždanog udara.

Kako donosi Lifespan, kardiolozi su došli do popisa namirnica koje ne bi trebalo da jedemo radi zdravlja našeg srca, a oni ih takođe izbegavaju. To su:

  • crveno meso
  • slanina, viršle i druge mesne prerađevine
  • pomfrit i druga pržena hrana
  • slatka pića, margarin
  • žitne pahuljice i druge žitarice iz kutija.

Kažu da ove namirnice sadrže velike količine zasićenih masti, holesterola i soli, kao i rafinisanih šećera. Sve su to sastojci koji štete, prvenstveno zdravlju našeg srca, ali i mnogim drugim organima u telu.

Isto tako, istraživanja su pokazala kako ljudi koji konzumiraju 17 do 21 posto kalorija iz dodanih šećera imaju čak 38 posto veći rizik od smrti uzrokovane bolestima srca u poređenju s onim osobama koje ove sastojke unose umereno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare