28. Augusta 2023.

Varivo od karfiola i batata

SASTOJCI:

1 kg karfiola

400 g batata

1 glavica crnog luka

400 g pasiranog paradajza

400 ml vode

1 kašičica soli

1 kašičica suvog biljnog začina

pola kašičice bibera

1 kašika peršunovog lista

maslinovo ulje

PRIPREMA:

Karfiol očistite i isijecite. Batat ogulite i isjeckajte na kockice. Luk očistite i sitno isjeckajte. Na za-grijanom maslinovom ulju propržite luk uz stalno miješanje kako ne bi zagorio. Kada luk požuti, do-dajte batat i začine, pa pržite oko tri minuta uz miješanje. Potom dodajte karfiol i promiješajte. Odmah sipajte paradajz i vodu tako da prekrije povrće, pa poklopite i kuvajte 20 minuta. Povre-meno promiješajte. Gotovo jelo pospite svježim peršunovim listom.

* Re­cept pre­uzet sa stra­ni­ce “Je­kin Ka­pric”.

Foto: Jeka Marić/Jekin Kapric

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare