SASTOJCI:
1 kg karfiola
400 g batata
1 glavica crnog luka
400 g pasiranog paradajza
400 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica suvog biljnog začina
pola kašičice bibera
1 kašika peršunovog lista
maslinovo ulje
PRIPREMA:
Karfiol očistite i isijecite. Batat ogulite i isjeckajte na kockice. Luk očistite i sitno isjeckajte. Na za-grijanom maslinovom ulju propržite luk uz stalno miješanje kako ne bi zagorio. Kada luk požuti, do-dajte batat i začine, pa pržite oko tri minuta uz miješanje. Potom dodajte karfiol i promiješajte. Odmah sipajte paradajz i vodu tako da prekrije povrće, pa poklopite i kuvajte 20 minuta. Povre-meno promiješajte. Gotovo jelo pospite svježim peršunovim listom.
* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”.
Foto: Jeka Marić/Jekin Kapric
Nezavisne.com