27. Augusta 2023.

Martina: Iga, idi kući ako nisi spremna

Martina Navratilova zadnjih dana nema milosti ni za koga. Sportisti koji menjaju pol, Saudijska Arabija koja želi da ugosti ženski završni Masters, Američka teniska federacija – svi oni su se našli na oštrici kritike jedne od najboljih teniserki u istoriji – a sada i Iga Švjontek, aktuelni broj 1.

Poljakinja se žalila po dolasku u Njujork da je umorna, a četvorostruka šampionka US open udarila joj je dobru packu.

„Iga, idi kući ako nisi spremna. Ako si premorena, trebalo je manje da igraš“.

Najbolja teniserka sveta je imala je naporan kalendar posle Vimbldona. Igrala je zaredom u Varšavi, Montrealu i Sinsinatiju, a posle poraza od Koko Gof na ovom poslednjem, priznala je da je potpuno ostala bez snage.

„Jasno mi je da je Iga, kao Poljakinja, želela da igra u Varšavi i da u tom terminu nikada ne bi igrala da je bilo u drugoj zemlji“, dodaje Navratilova, „Ali, vremena za plakanje nema. Ili si spremna za US open i ćutiš ili nisi spremna i onda ne igraš“.

Martina kaže da je takav teniski kalendar, ponekad igraš previše, a onda se odmaraš.

„Posle US opena nema mnogo važnih turnira i tada ćeš predahnuti. Daj sebi odmor. Ja to nikada nisam uradila, ali i to je moguće“.

Amerikanka rođena kao Čehinja ima još jedan savet za Poljakinju.

„Ne sme toliko da se žali. Treba da spusti glavu i kaže sebi da odigra to što je čeka. Nekih dvadesetak sati na terenu, verovatno manje, u naredne dve nedelje. Pa nije to toliko mnogo“.

Igu u Njujorku čeka i veoma napeta borba za prvo mesto na svetskoj listi. Kada se oduzmu prošlogodišnji poeni, Arina Sabalenka ima 11 više. To znači da Švjontek mora da ode kolo dalje od velike rivalke da bi se zadržala na broju 1. Poljakinju čeka nešto teži žreb nego njenu rivalku. U četvrtfinalu bi sa druge strane mreže mogle da bud Petra Kvitova ili Koko Gof, a u polufinalu Jelena Ribakina. Prva rivalka joj je Šveđanka Peterson.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare