15. Augusta 2023.

Venus je i dalje klasa, gubila 1-4 i 0-4 i dobila oba seta

Venus Vilijams je napunila ovog leta 43 godine, ali i dalje je klasa. Dobila je Veroniku Kudermetovu, trenutno 16. igračicu sveta 6:4 i 7:5.

Nije mnogo mečeva ove godine igrala Vilijams. Nastupila je u Oklandu na početku sezone i vratila se tek za mečeve na travi. Tu je dobila tek jedan meč, a sada je uspela da dođe do još jednog bitnog trijumfa. Pokazala je pre svega sebi da može i dalje da igra tenis na vrhunskom nivou, ili da bar s vremena na vreme pruži vrhunsku partiju na zalasku karijere.

Za dva sata i tri minuta je dobila Kudermetovu. Bio je to meč sa pregršt brejkova. Veronika je vodila 4:1 u prvom setu, a zatim je izgubila pet gemova za 1-0 u setovima za Venus. U drugo setu opet Kudermetova bolje kreće. Povela je 4:0, ali je do kraja jedva uzela još jedan gem. U devetom gemu je čak imala i set loptu, šansu da završi set 6:4 ali nije uspela.

Vilijams je trenutno 553. na WTA listi, a naredna rivalka će joj biti bolja iz meča Dženg – Sasnovič.

U ponedeljak je Potapova bila bolja od Nef 2:1, po setovaima 1:6, 6:4 i 7:5, dok je Sloan Stivens izbacila Koćareto 7:6 i 6:2. Jasmin Paolini je bila ubedljiva protiv Marte Kostjuk 6:2 i 6:1.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare