15. Augusta 2023.

Ože-Alijasim eliminisao Beretinija, Stivens bez problema

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim plasirao se u drugo kolo mastersa u Sinsinatiju.

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim plasirao se u drugo kolo mastersa u Sinsinatiju, pošto je pobedio 38. igrača sveta Italijana Matea Beretinija posle tri seta, 4:6, 6:2, 6:3.

Ože-Alijasim, 14. teniser sveta, pobedio je posle dva sata i 20 minuta. Beretini je u petom gemu prvog seta oduzeo servis Kanađaninu, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo je u meču.

Ože-Alijasim je u nastavku zaigrao bolje, u naredna dva seta tri puta je oduzeo servis Beretiniju i posle prve meč lopte plasirao se u drugo kolo. On će igrati protiv Francuza Adrijana Manarina.

U drugom kolu je i Finac Emil Rusuvuori, pobedom protiv Francuza Korantena Mutea od 6:4, 6:2. Njegov protivnik biće Rus Andrej Rubljov, koji je kao sedmi nosilac bio slobodan u prvom kolu.

Što se tiče ostalih mečeva, Tijafo je sa 2-1 u setovima, 6:4, 6:7, 6:4 savladao Grikspora, dok je Jari sa takođe 2-1, ali 4:6, 6:3, 6:3 bio bolji od Safijulina.

Foto: Profimedia

Američka teniserka Sloun Stivens plasirala se večeras u drugo kolo turnira u Sinsinatiju, pošto je pobedila 30. teniserku sveta Italijanku Elizabetu Kočjareto posle dva seta, 7:5, 6:2.

Stivens, 38. teniserka sveta, pobedila je posle 78 minuta. Italijanka je dobro počela, povela je sa 5:2 u prvom setu, ali je Stivens posle toga osvojila pet uzastopnih gemova i povela u meču.

Ona je nastavila sa dobrom igrom i u drugom setu, dva puta je oduzela servis protivnici i plasirala se u drugo kolo. Stivens će igrati protiv Francuskinje Karoline Garsije, koja je kao šesti nosilac bila slobodna u prvom kolu.

Italijanska teniserka Džasmin Paolini pobedila je u prvom kolu Ukrajinku Martu Kostjuk sa 6:2, 6:1. Njena protivnica biće bolja iz duela Špankinje Kristine Bukse i Švajcarkinje Belinde Benčić.

Foto: Profimedia/Peter Dovgan/SIPA

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare