12. Augusta 2023.

Ove vekne hljeba mogu dugo da stoje u frižideru

A ukus se neće menjati..

Sastojci:

  • 2 kašike kisele pavlake
  • 350 ml mlake vode
  • 3 kašike maslinovog ulja, može i suncokretovo
  • 30 g svežeg kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kg brašna br T/400
  • so

Priprema:

  • Razmutiti kvasac u malo mlake vode, pa kad zapeni – sipajte smesu u vanglicu
  • Dodati ostatak vode, pavlaku, ulje, brašno i so.
  • Zamesiti testo, ne mnogo tvrdo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
  • Podeliti na 4 jednake loptice, pa ih malo obraditi rukama i pokriti da odmore 10 minuta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare