Ukoliko volite pitu krompirušu ova verzija sa dodatkom pečuraka će vam postati omiljena. Služite je uz kiselo mlijeko.
Slana štrudla s pečurkama i krompirom
Sastojci:
500 g lisnatog testa
5 krompira
1 glavica crnog luka
250 g pečuraka
so, biber
jaje ili puter za premazivanje
1 šoljica susama
Priprema:
Krompir operite i oljuštite, isecite na kockice i kuvajte. Nemojte ga kuvati do kraja, neka ostane malo tvrd. Pečurke iseckajte i propržite ih na puteru ili maslinovom ulju. Možete dodati i luk, ali možete i preskočiti ovaj deo. Razvaljajte testo i po celoj površini rasporedite krompir i pečurke. Zarolajte, premažite puterom ili jajetom, pospite susam i pecite u rerni na 250 stepenioko oko 20 minuta. Poslužite toplo!
Trpeza.rs