10. Augusta 2023.

Kinezi “isprobavaju nove igračke”, novi način gašenja požara

Video na kojem se vidi kako tri drona gase požar u višespratnoj zgradi u kineskoj provinciji Šanksi nedavno je postao viralan na internetu.

Video je prvi put na Tviteru podelio sajt Sharing Travel koji je pretežno orijentisan na Kinu, uz natpis: “Vatrogasna brigada u Šanksiju isprobava nove igračke”.

Na njemu su prikazana tri drona kako lebde oko zapaljene višespratnice i polivaju je vodom kroz crevo pričvršćeno za svaki od dronova. Ijan Bremer, politikolog i predsednik Grupe Evroazija, podelio je snimak na Tviteru, Fejsbuku i Threads.

“Budućnost je tu”, rekao je Bremer svojim brojnim sledbenicima. Neki komentatori su bili impresionirani upotrebom tehnologije, ali drugi su rekli da je to samo emisija i da takva upotreba dronova nema mnogo smisla.

“Težina creva značajno će ograničiti visinu na kojoj takav dron može da radi”

“Pogledajte osobu na zemlji za poređenje. Ovo je lako moglo da se uradi sa zemlje ili merdevina“, rekao je jedan korisnik Tvitera.

“Težina creva će u velikoj meri ograničiti visinu na kojoj takav dron može da radi. Ne izgleda baš korisno”, dodao je drugi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare