Eksplozija ukusa ove kalorične namirnice će zadovoljiti vaše potrebe za slatkim i definitivno podići vaše nivoe dopamina u tijelu
MILE KITIĆ PROGVORIO O KARIJERI I LJUBAVNOM ŽIVOTU ĆERKE ELENE: “ONA MI JE JEDINA INVESTICIJA…”
Share
01:26
Sastojci:
¼ šolje šećera 50 g
¼ šolje smeđeg šećera 55 g
2 jaja
2 kašike putera , rastopljenog
1 ⅔ šolje brašna 200 g
¼ šolje sojinog brašna 30 g
½ kašičice praška za pecivo
4 šolje ulja, za prženje
⅓ šolje šećera 65 g
2 kašičice mlevenog cimeta
1 kašika smeđeg šećernog sirupa, za premazivanje
Priprema:
U velikoj posudi za mešanje umutite šećer i jaja dok ne postane glatka. Dodajte otopljeni puter i umutite dok ne postane glatko.
Prosejati brašno, sojino brašno i prašak za pecivo i izmešati. Ostavite testo da odmori 30 minuta.
Razvaljajte testo rukama veličine ping-pong loptice. U dubokoj šerpi zagrejte ulje na 190 ° C. Koristeći šupljikavu kašiku, pažljivo pržite kuglice u malim porcijama.
Prebacite krofne na tanjir obložen papirnim ubrusom. Pripremite šećer od cimeta mešanjem šećera i mlevenog cimeta. Uvaljajte krofne u šećer sa cimetom. Prelijte malo smeđeg šećernog sirupa na vrh. Možete koristiti i karamelu ako više volite.
Trpeza.alo.rs