5. Augusta 2023.

“Ludnica” na Silverstonu: Markes pobijedio

Aleks Markes, vozač Gresinija, pobedio je na sprintu na trci za VN Velike Britanije.

Na sprint trci na stazi Silverston u MotoGP šampionatu, slavio je Aleks Markes ispred Marka Becekija i Maverika Vinjalesa.

Sprint trke u MotoGP šampionatu su stvarno izuzetno napete i zanimljive i po vlažnoj pisti na Silverstonu u Velikoj Britaniji, ponovo je bila takva situacija.

Sjajan start Džeka Milera koji je posle malo borbe sa Becekijem uspeo da zadrži prvo mesto, dok je Augusto Fernandes vodio bitku sa Horheom Martinom za mesto broj tri.

Duakti se nije proslavio, Banjanja i Bastijanini su polako ispadali iz Top 9, dok su Markes, Zarko i Morbideli takođe bili slabiji, a Kvartararo ostao na poziciji 22.

Na kraju prvog kruga je Horhe Martin iskoristio grešku Becekija i Milera i zauzeo čelnu poziciju, ali ne zadugo jer je Miler povratio mesto broj 1…

Staza je bila mokra, kiša je padala čitav dan, a Aleks Markes je toliko dobar bio da je u trećem krugu uspeo da se popne na prvo mesto i da ima najbrži krug trke!

To je definitivno bila najava boljih momenata Aleksa Markesa koji je iskoristio svaku priliku i zaseo na čelo kolone, pa i kroz cilj prošao kao prvoplasirani na Silverstonu.

Dva kruga pre kraja je imao veliku prednost i bilo je jasno da će slaviti osim ukoliko ne napravi neku katastrofalnu grešku. U poslednjem krugu je Beceki potpuno sustigao Markesa i ni iz čega smo videli dramu.

Ipak, Markes je trijumfovao i Gresini Rejsing posle Bastijaninija slave Španca koji im donosi pobedu u sprint trci!

Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare