5. Augusta 2023.

UEFA zabranila igranje na jednom od najmodernijih stadiona u regionu

Zbog lošeg stanja travnate podloge na stadionu “Toše Proeski” Evropska fudbalska unija zabranila je odigravanje utakmica do daljeg.

Sada je ovo veliki problem za dva tima koji igraju kao domaćini mečeve na ovom stadionu, ali i za treći koji ga koristi za evropske mečeve.

Stadion u Skoplju je jedini u ovoj državi koji ispunjava najviše UEFA standarde.

Na primer, ekipa Struge, jedini preostali predstavnik Severne Makedonije u Evropi verovatno sada neće moći da igra meč 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Esperanža 10. avgusta na nacionalnom stadionu.

Vrlo verovatno će morati da potraži neku drugu lokaciju za domaćisntvo tog meča jer teško da za pet dana trava može da se sanira. Struga će najverovatnije taj evropski meč odigrati na jednom od terena Nacionalnog fudbalskog saveza.

Struga je inače iz mesta Lum.

Stadion “Toše Proeski” u Skoplju kao domaćini koriste klubovi iz Skoplja Vardar i Rabotnički pa sada ni oni neće moći da ugoste svoje rivale u nacionalnom šampionatu do daljeg.

Navodno, trava je u očajnom stanju zbog greške izvođača radova i potreban je novi travnjak, tako da nijedan tim neće moći igrati na najvećem makedonskom stadionu do početka septembra.

To je problem i za reprezentaciju Severne Makedonije koja će 9. septembra ugostiti selekciju Italije u okviru kvalifikacija za euro.

Inače, “Toše Proeski” Arena je do nedavno bio najmoderniji stadion u regionu koji ispunjava kriterije UEFA 4 kategorije, a može primiti 33.000 gledalaca. Ukupni troškovi izgradnje za sve radnje vezane za stadion u periodu 2008. – 2013. dostigli su preko 60 miliona evra.

O kakvom se stadionu radi, najbolje govori podatak da je 2017. godine bio domaćin UEFA Superkupa između Real Madrida i Mančester junajteda.

U međuvremenu, izgrađena je i “Opus Arena” u Osijeku kapaciteta 13.003 gledalaca, a koji je sa pratećim kampom koštao 65 miliona evra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare