SASTOJCI:
1 l mlijeka
180 g šećera
1 vanilin šećer
50 g maslaca
100 g glatkog brašna
50 g gustina
30 g kakaoa
250 ml slatke pavlake
150 g kokosovog brašna
PRIPREMA:
Po plehu za pečenje, dimenzija 32×40 cm, ravnomjerno rasporedite kokos, tako da dno pleha u potpunosti bude prekriveno. U šerpi pjenjačom umutite gustin, brašno, kakao i mlijeko, te kuvajte na laganoj vatri miješajući dok se krema ne zgusne. U kremu dodajte vanilin šećer i maslac narezan na komadiće. Miješajte dok se maslac ne rastopi. Ravnomjerno izlijte kremu po kokosovom brašnu te poravnajte. Ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim je prebacite u frižider na sat vremena. Umutite pavlaku i razmažite ga po ohlađenoj kremi. Vratite u frižider na još sat vremena. Zatim prerežite kraću stranu kolača na pola, a dužu na osam trakica. Pomoću špatule polako zarolajte svaki komad u oblik rolade.
Nezavisne.com