Zasladite se kockama s borovnicom, čija vam priprema neće oduzeti puno vremena
Sastojci:
4 jaja
80 g šećera
Prstohvat soli
Sok 1 limuna
250 ml mlaćenice
75 g bezglutenskog brašna
75 g rižinog ili tapioka brašna
50 g kukuruznog škroba
2 kašičice praška za pecivo
80 g borovnica
Priprema: U posudi pjenasto umutite jaja sa šećerom i soli. Dodajte mlaćenicu i sok jednog limuna. U smjesu umiješajte suhe sastojke: bezglutensko brašno, rižino brašno te kukuruzni škrob i prašak za pecivo. U tijesto laganim pokretima umiješajte borovnice, kako ih ne bi zgnječila i obojila cijeli kolač. Posudu za pečenje namastite pa prelijte smjesu. Pecite 25 do 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stepeni. Kada se kolač malo ohladi, narežite ga na kocke, pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.
Azra.ba