30. Jula 2023.

Zvezda sa pola gasa dobila Vojvodinu

Crvena zvezda od starta sezone zaposela prvo mesto na tabeli, golovima Krasoa (2), Lučića, Bukarija i autogolom Milosavljevća pred 16.213 navijača savladala Vojvodinu – 5:0.

Crvena zvezda je pobedom krenula u novu sezonu, od derbija protiv Vojvodine nije viđeno ni „D“. Jasno je to bilo i sat vremena pre početka meča, kad su objavljene startne postave, beogradskih crveno-belih u najjačem sastavu, novosadskih u kombinovanom

Ni dvadeseti put u nizu Vojvodina nije uspela da stigne po trijumfa protiv Crvene zvezde, u tom periodu doživeli su 18. poraz, uz samo dva remija. Poslednji put su Novosađani aktuelnog prvaka savladali 7. maja 2016. u Beogradu…

Želeli su u stručnom štabu Vojvodine da sačuvaju što više igrača za revanš meč drugog kola kvalifikacija Lige konferencije protiv APOEL-a (četvrak u 20 časova). Jasno je bilo da će im ionako male šanse na stadionu „Rajko Mitić“ u tom slučaju biti još manje.

Nije Crvena zvezda blistala, kao na primer u duelu protiv Fiorentine, ali je igrala onoliko koliko je bilo dovoljno za rutinski trijumf. I u tome su im Novosađani obilato pomogli.

Nametnula je Crvena zvezda jak ritam od starta meča, pa je u trećem minutu već imala dve prilike. Najpre je Bukari odlično prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, dodao do Krasoa, čiji je udarac izblokiran. Potom, u nastavku akcije još jedan šut crveno-belih, probao je Bukari, ali je lopta otišla pored gola Vojvodine.

Na iznenađenje svih, sudija Živković je u 11. minutu pokazao na belu tačku, posle starta Busnića na Olanjiki u šesnaestercu, uz to prvotimac novosadskog tima dobio je žuti karton. Siguran realizator najstrože kazne bio je Kraso – 1:0.

Dobila je Vojvodina slobodan udarac sa 17 metara, posle neopreznog starta Kangve. Snažno i zamalo neprecizno šutirao je Uroš Nikolić, Glazer ipak nije morao da interveniše.

Vojvodina je od 24. minuta ostala sa igračem manje, Busnić je prekršajem na 17 metara od gola zaustavio kontranapad Zvezde preko Olanjike, sudija Živković mu je pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Stezala je obruč Zvezda oko gola Novosađana u situaciji sa igračem više, pa je tako u 30. minutu Bukari pronašao Krasoa, ovaj je snažno šutirao iskosa sa desne strane, Carević je odbio loptu do Ivanića, a bivši kapiten Vojvodine probao je iz mesta, ali je prebacio gol.

U finišu prvog poluvremena još jedan neverovatan kiks Vojvodine, posle ubacivanja iz kornera lopta je išla ka Stameniću, ali je pre njega glavom nespretno zahvatio Milosavljević, koji je na neverovatan način savladao svog golmana Carevića – 2:0.

Najbolju priliku Novosađani su imali posle samo 20-tak sekundi drugog poluvremena, Čumić je iza leđa odbrane Zvezde proigrao Bukinca, čiji je šut sa deset metara odlično odbranio Glazer.

Napala je Vojvodina, a Zvezda je to brzo iskoristila, otvorilo se mnogo prostora domaćinu, Kangva je po izbegao ofsajd zamku, potom lepo dodao do Krasoa, koji nije najbolje zahvatio loptu, ali je i to bilo dovoljno da postigne svoj drugi, a treći gol crveno-belih – 3:0.

Bukari je u 60. minutu napravio dar-mar po desnoj strani odbrane Vojvodine, odlično je potom centrirao, na loptu je natrčao Lučić, koji je glavom šutirao, ali je fenomenalno odbranio Carević.

Prelako je Zvezda dolazila do šansi kako se meč bližio kraju, pa je od 69. minuta imala četiri gola prednosti. Bukari je glavom sjajno spustio ka Lučiću, koji se varkom tela oslobodio Jeličića, a potom je rutinski savladao Carevića – 4:0.

Rešio je Usman Bukari da sebe nagradi u 80. minutu, krenuo je sa desne strane, nanizao nekoliko igrača Vojvodine, a potom sa 14 metara rutinski savladao Carevića, bio je to jedan od najlepših detalja meča koji je trebalo da bude derbi – 5:0.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare