28. Jula 2023.

U nedjelju tradicionalna trka dajak čamaca

Kao završnica 70. tradicionalne manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, u nedjelju, 30. jula, sa početkom u 17 časova, na plaži Abacija biće održana tradicionalna trka dajak čamaca.

“Start trke predviđen je ispod Kluba 22, tačnije na dajak pristaništu, a nakon sportske trke u svim kategorijama juniora, seniora i veterana i ove godine biće izabran najljepši dajak čamac”, kazali su iz Gradske uprave.

Manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, koju organizuje Turistička organizacija grada Banjaluka, a koju svake godine podržava grad Banjaluka, i ove godine ponudila je mnoštvo sadržaja, kako sportskih, tako i kulturno-zabavnih aktivnosti.

“Manifestacija ‘Ljeto na Vrbasu’ i ove godine je započela koncertom na tvrđavi Kastel, a  održani su i ‘Ples pod zvijezdama’ u parku ‘Petar Kočić’, te bisokop na otvorenom na platou ispred tvrđave Kastel, ali i nezaobilazni skokovi sa Gradskog mosta”, istakli su oni.

Podsjećamo, manifestaciju na Vrbasu prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare