Kada dođu vreli letnji dani, nikome se ne stoji dugo za šporetom kuvajući. Zato su tada sve popularniji recepti koji ne iziskuju dugo vremena za pripremu, a ukusni su koliko su jednostavni.
Ovaj recept vam može poslužiti kao sjajna opcija kad želite da pojedete nešto tečno, ali da vas ujedno i osveži i okrepi.
Odličan je za letnje dane jer ne zahteva čak ni da upalite šporet.
Hladne supe idealne su za vrućina, a aromu im daje krastavac. Samo smutite, začinite i uživajte u ukusu.
Sastojci:
- 2 krastavca
- 150 grama grčkog jogurta
- 1 limun ili limeta
- 2 grančice nane
- vezica vlašca
- malo mirođije
Priprema:
- Krastavac prvo nasecite, pa ubacite u blender ili secka s jogurtom i sokom od limuna ili limete koji ste nacedili. Dodajte nanu, mirođiju i vlašac.
- Mešajte do glatke smese.
- Sipajte u tanjir, pa pospite sitno iseckanim krastavcem i ostatkom vlašca.