23. Jula 2023.

Nema više dilema: Super liga i zvanično sa 16 ekipa

Superligaško takmičenje u narednoj sezoni imaće 16 učesnika.

 Neće biti promene sistema takmičenja, potvrđeno je Sport klubu na merodavnim adresama u vrhu srpske kuće fudbala.

Sastav Mocart bet Super lige, ipak, nije utvrđen.

Do kraja dana, najkasnije sutra, trebalo bi da bude otklonjena i poslednja nedoumica.

Na Terazijama 35 sazrela je ideja da nikakvog proširenja ne sme biti. Stav je ozvaničen i prosleđen kompetentnim organima i na sutrašnjem žrebu naći će se 16 kuglica. Berger sa istim brojem učesnika biće spreman uoči poludirigovanog žrebanja parova za 18. šampionat Srbije.

Među najuticajnijim ljudima srpskog fudbala preovladao je stav o rizičnosti realizacije bilo kakve ideje o proširenju lige i promeni sistema takmičenja. Jednostavno, niko nije spreman da usvoji, pogotovo potpiše, odluku suprotnu Zakonu o sportu. Zato je, bez obzira na složenost situacije, zauzet stav o istom broju učesnika kao i u nedavno završenom prvenstvu.

Do kraja dana, najkasnije sutra, vrhuška srpske kuće fudbala, moraće da reši i drugi, mnogo teži, rebus – ko će iz postojećeg društva 17 klubova Mocart bet Super lige biti izbačen. Nezvanično, kako se čuje u dobro obaveštenim krugovima, svi odgovori vode ka – Kolubari.

Lazarevčani su i dalje u čvrstom uverenju da nema ni razgovora o potencijalnom odustajanju od takmičenja. Kako saznajemo, za podne je bio i zakazan sastanak vrha Fudbalskog saveza Srbije sa predstavnicima Kolubare. Od razgovora, ipak, nije bilo ništa – potpredsednik FSS, Branislav Nedimović, gostovao je u međuvremenu na jednoj od televizija i ponovio već izrečene tvrdnje o odgovornosti i sumnjivim radnjama Lazarevčana.

Praktično, jaz između Kolubare i FSS u ovom trenutku izgleda nikad veći, nalik nepremostivoj jami.

Zato nije isključeno da u traganjima za rešenjem „16“, FSS posegne i za razdikalnom merom – izbacivanjem iz Mocart bet Super lige. Kako bi odluka mogla da bude upakovana i pravno opravdana, ko bi je doneo i potpisao, sa kakvim pravnim obrazloženjima, u ovom trenutku niko ne zna. Pominje se nekoliko potencijalnih rešenja, ali za sada isključivo u formi mogućnosti i „opipavanja pulsa“.

I nema izvesne prognoze koliko je očekivani rasplet, sa „šut kartom“ Kolubari realna opcija.

Konačnu odluku trebalo bi da ozvaniči IO FSS. Za ponedeljak u 16 časova zakazana je Skupština Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, sat vremena kasnije biće ozvaničen raspored takmičenja u prva dva ranga domaćeg fudbala…

Starsport/Srđan Stevanović

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare