22. Jula 2023.

Oluja opustošila region: Razoreni dijelovi Republike Srpske, Hrvatske i Srbije

Jako olujno nevreme, praćeno kišom, grmljavinom i olujnim vetrom, zahvatilo je u petak uveče Republiku Srpsku, ali i region.

Jak vetar obarao je drveća u Banjaluci, Derventi i Prnjavoru.

U nevremenu koje je pogodilo opštinu Novi Grad oštećeni su krovovi na stambenim i pomoćnim objektima, kao i u Vukosavlju. Jako nevreme pogodilo je Šamac, Brčko, područje Gradiške, Laktaša i Srpca, prenosi RTRS.

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić i ministrar za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara Sevlid Hurtić obišli su lokalitete na kojima je pričinjena velika materijalna šteta.

Zbog olujnog nevremena srušen je predajnik RTRS na Dugim Njivama, nakon čega su bez signala ostali Posavina, Semberija, Podrinje, Sarajevsko – romanijska regija i Hercegovina.

Nevreme je zabeleženo i na severu BiH. Uz jak vetar padao je grad veličine ping-pong loptice što je zabeleženo na području Bosanskog Novog, preneo je Klix.ba.

Hrvatska: Sedam povređenih u oluji, traga se za muškarcem

U oluji koja je u petak uveče zahvatila Hrvatsku, prema prvim informacijama, povređeno je sedam osoba – šest u kampu u Novigradu i jedna u Opatiji.

Jedan muškarac nestao je tokom oluje u moru kod Novigrada, a pokrenuta je potraga, prenosi portal Index.

Jako nevreme u petak popodne prvo je zahvatilo Istru i Kvarner. Padao je grad, a jak vetar je čupao stabla. Nevreme se potom premestilo u unutrašnjost Hrvatske.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je nakon još jedne snažne oluje koja je pogodila Zagreb da su vatrogasci izašli na teren više od 200 puta, dodajući da je najvažnije da nema povređenih.

Nevrijeme koje je pogodilo dijelove Srbije najveće posljedice ostavilo je na području Vojvodine.

U Novom Sadu je poginulo dvanaestogodišnje dijete, a tokom noći je u KCV zbrinuto 30 pacijenata.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su spasili ukupno pet osoba.

Najviše intervencija bilo je u Novom Sadu i Bačkoj Palanci gdje je šteta velika.

Letjeli su krovovi i crjepovi, padali su kranovi i drva. Neki dijelovi gradova su razoreni, porušeni su mnogi bilbordi i saobraćajni znaci.

Kako se oluja premještala, bez struje su sinoć ostali i dijelovi Temerina, Žablja, Futoga i Zrenjanina. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare